Przetwory owocowe tradycyjne, wykwintne, egzotyczne Smak lata zamknięty w słoiku – tak najprościej można określić to, czym są przetwory owocowe. Pozwalają radować się smakiem i aromatem owoców choćby wtedy, gdy za oknem pada śnieg.
Dziś z ochotą sięgamy do przepisów naszych babć, które pieczołowicie ustawiały słoiki z powidłami na półkach w spiżarni.równocześnie chcemy, by nasze dżemy miały unikalną, innowacyjną nutę – cytrusową albo ziołową.
W tej książce znajdziesz: kilkadziesiąt przepisów na powidła, dżemy, konfitury i marmolady z przeróżnych owoców: sezonowych, egzotycznych, cytrusowe i z krzewów dziko rosnących, przepisy na przetwory klasyczne, przygotowywane według receptur naszych babć,, a także progresywne z dodatkiem orzechów, przypraw, czekolady lub alkoholu, rady dotyczące wyboru owoców, środków żelujących i pasteryzacji przetworów.
Jeśli chcesz się dowiedzieć, jak smakuje konfitura brzoskwiniowa z bakaliami i amaretto, dżem gruszkowo-malinowy z majerankiem albo pikantny dżem wiśniowy z czekoladą, ta książka jest dla Ciebie! Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Domowe przetwory. dżemy, konfitury, marmolady. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.