#bezjajtej – Książka nie tylko dla wegan! „Czy można połączyć pyszne słodkości, punkowe zacięcie i etyczny styl życia? Okazuje się, iż jak najszczególniej, a Agata i jej ekipa są w tym mistrzami. Warto w to wejść!" (Orestes „Everyday Hero" Kowalski – youtuber, miłośnik tatuaży i kotów, obrońca praw zwierząt) „Bez jaj – prościej nie można.
Nie ma już wymówki, iż nie da się upiec wegańskich drożdżówek. Agata przygotowała mnóstwo prostych przepisów na ciasta i ciasteczka bez komponentów pochodzenia zwierzęcego. Książka niezwykle spodoba się młodym łasuchom, choćby tym, którzy rzadko zaglądają do kuchni.
Mnie wyśmienita szata graficzna. Biegnijcie więc do sklepu po mleko sojowe!"(Ewa Wagner – redaktor naczelna magazynu „Kuchnia") „To, iż weganie rezygnują z produktów pochodzenia zwierzęcego, nie oznacza, iż muszą się pożegnać z ulubionymi słodyczami!
Agata dzieli się pomysłami na fantastyczne ciasta i ciasteczka. Niemało prze-pisów jest tak prostych,prędko będziemy mogli usiąść z talerzem wegańskich słodkości i wziąć na kolana naszego kota, któremu nie poświęcamy czasu, gdy zamieniamy kuchnię w domową cukiernię.
Czego chcieć więcej?" (Joanna Wlazło – redaktor magazynu „Vege", Fundacja Viva!) „Agata przenosi stolicę weganizmu z Berlina do naszych domów. Nie musisz nigdzie jechać – przepisy i zdjęcia z tej książki sprawią, iż poczujesz się jak w kawiarni na Kreuzbergu".
(Weronika Potepa – dyrektor kreatywna magazynu „V mag", od 5 lat mieszka w Berlinie) #prosteprzepisy #weganizmtonieluksus #veganfortheanimalsnotforhealth #słodkiebezkompromisów #itaktozjem #acomitam Roślinne pieczenie wcale nie jest niełatwe ani ekskluzywne czy wytworne.
Chcę Cię namówić nie tylko do pieczenia według moich przepisów, zawartych w tej książce,ponadto do tworzenia własnych kombinacji smakowych i wymyślania nowych dekoracji do tortów czy kremów do babeczek.
Traktuj tę książkę jak notatnik. Zapisuj na marginesach swoje uwagi. Nie bój się jej ubrudzić. Niech leży w kuchni na stole i żyje własnym życiem. Byłoby mi smutno, gdyby stała się zakurzoną ozdobą na regale w salonie.
Przeczytaj ją, zaznacz przepisy, które chcesz wypróbować, i zabierz się do pracy. Cukiernictwo jest trochę magią, lecz gwarantuję Ci,błyskawicznie opanujesz jej tajniki i zaskoczysz nie tylko siebie, ale i swych bliskich.
Przekaż dalej to, czego się nauczysz, i twórz smakołyki razem z przyjaciółmi, wspólnie wyjadając kremy i resztki ciast. Właśnie to jest najkorzystniejsze! Autorka ----------- Agata Wilkowska – rocznik ’88, nieokiełznana w swych pasjach, samozwańcza wegańska cukierniczka.
Miesza, kręci, uciera, dekoruje. Rozbija utarte schematy, udowadniając, iż pieczenie roślinne nie jest ani nieprzystępne, ani nudne. Uwielbia „podrabiać" klasyczne wypieki, a tym samym uszczęśliwiać i zaskakiwać wszelkich łakomczuchów.
Tytuł Bez jaj roślinna cukiernia Autor Agata Wilkowska Wydawnictwo PUBLICAT EAN 9788327125347 ISBN 9788327125347 Kategoria Kuchnia,diety\Diety i zdrowe żywienie ilość stron 192 Format 19x24x1.4 cm Rok wydania 2019 Oprawa Miękka Wydanie 1 Waga 0.572 kg
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Bez jaj. roślinna cukiernia. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.