Indie to kraj z bogatymi tradycjami wegetariańskimi, który może pochwalić się szczególnie urozmaiconą kuchnią, z subtelnymi różnicami regionalnymi. W tej książce znalazły się przepisy między innymi na przepyszne pakory ze szpinaku, chrupki kalafior w sosie szafranowo-migdałowym, kofty z paneeru i ziemniaków oraz klasyczny chana dal. Recepturom towarzyszą nadzwyczajne fotografie Davida Loftusa.
demonstrując czytelnikowi 70 perfekcyjnych potraw, Roopa Gulati jednocześnie zdradza tajniki klasycznych technik gotowania i elementów w kuchni indyjskiej. Charakterystyczne mieszanki przypraw umożliwią każdemu stworzenie prawdziwej wegetariańskiej uczty w stylu indyjskim w zaciszu własnego domu.
Tytuł Kuchnia indyjska. Wegetariańskie smaki świata Autor Roopa Gulati Tłumacz Dominika Kielan Wydawnictwo PUBLICAT EAN 9788327126467 ISBN 9788327126467 Kategoria Kuchnia,diety\Kuchnia ilość stron 176 Rok wydania 2022 Oprawa Miękka Wydanie 1
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Kuchnia indyjska. Wegetariańskie smaki świata. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.