JEDYNA książka o kuchni włoskiej, której potrzebujesz.
WSZYSTKO, co musisz wiedzieć o kulinarnej Italii.
Ta pokaźna księga, pełna zdjęć, przepięknych ilustracji, map, {pomocn|przydatn)ych wykresów, porywających anegdot i portretów wybitnych postaci, to pierwsza taka encyklopedia kuchni włoskiej.
Jeśli chcesz gotować jak prawdziwy Włoch, nie potrzebujesz już niczego więcej.
Znajdziesz tu przepisy na dania, które trzeba znać. Zachwycą cię klasyczne i nowoczesne potrawy ze wszystkich regionów Italii. Poznasz najlepsze włoskie produkty: makarony, mięsa, sery, przyprawy, wina, piwa, likiery, kawy.
·Czy Leonardo da Vinci był wegetarianinem?
·Jaka jest różnica między cappuccino, macchiato i mocaccino?
·Czy można zrobić tiramisu bez alkoholu?
·Dlaczego śmietana dodana do carbonary to prawdziwe przestępstwo?
·Czy gnocchi można jeść również na deser?
Przenieś się choć na chwilę na skąpane w słońcu, gwarne ulice Italii i odkryj niezwykłe gastronomiczne dziedzictwo Włochów.
KULINARNA UCZTA DLA WSZYSTKICH WIELBICIELI KUCHNI WŁOSKIEJ
5 kilogramów wiedzy o słonecznej Italii – na tę książkę przygotuj osobną półkę!
Tytuł Italia na talerzu Autor Francois-Regis Gaudry Tłumacz Aleksandra Weksej Wydawnictwo Znak Koncept EAN 9788324083497 ISBN 9788324083497 Kategoria Kuchnia,diety\Kuchnia Liczba stron 464 Rok wydania 2022 Oprawa Twarda Wydanie 1
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Italia na talerzu. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.