Najlepsi na świecie szefowie kuchni sami hodują rośliny, których używają, przyrządzając swoje wybitne potrawy. Dzisiaj możesz do nich dołączyć z kompleksowym przewodnikiem po sezonowej kuchni.
Jak uprawiać zioła, pomidory, szczypior i dużo innych warzyw,posiadać najlepsze zbiory? Jak przechowywać warzywa i owoce, aby nie straciły niebywałego smaku jesieni, zapachu lata czy wiosennej świeżości? I w końcu, jak połączyć najkorzystniejsze jakościowo produkty pochodzące z własnego warzywnika lub od lokalnych dostawców, aby stworzyć smaczne i proste potrawy?
Odkryj na nowo sezonową kuchnię i przygotuj:
- wyraziste kimchi,
- wyborną pastę z fety i tymianku,
- makaron z kremowym sosem z jarmużu,
- zupę z chrzanową śmietanką,
- kremową pastę baba ghanoush
i mnóstwo innych potraw, które zachwycą twoją rodzinę i przyjaciół.
Zbierz, przechowaj, zjedz to bezspornie więcej niżeli poradnik ogrodniczy czy zwykła książka kucharska. To spektakularnie ilustrowany, bogaty przewodnik po smakach i zapachach darów natury, które tak z łatwością można wyhodować, zakonserwować i zmienić w ekscytujące kulinarne doznania.
Tytuł Zbierz, przechowaj, zjedz Autor Johannes Wätterbäck,Theres Lundén Tłumacz Ewa Wojciechowska Wydawnictwo Znak Koncept EAN 9788324073702 ISBN 9788324073702 Kategoria Kuchnia,diety\Kuchnia ilość stron 224 Rok wydania 2021 Oprawa Twarda Wydanie 1
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Zbierz, przechowaj, zjedz - wätterbäck johannes, lundén theres - książka. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.