Najnowsze, uaktualnione i uzupełnione wydanie bestsellera żywieniowego.
Jak radzić sobie z emocjami i stresem bez zajadania ich?
Dietetyczki z ogromnym doświadczeniem w leczeniu i profilaktyce zaburzeń odżywiania przedstawiają przełomowy program żywieniowy, który raz na za każdym razem pomoże ci wyrwać się z zaklętego kręgu diet i odzyskać radość z jedzenia.
Dziesięć prostych zasad popartych setkami badań stało się dla wielu wybawieniem od ciągłych nieskutecznych diet i zadręczania się z powodu każdej dodatkowej kalorii trafiającej na talerz. Autorki dowodzą,starczy w miejsce złych nawyków wykształcić własny, indywidualny dla każdego z nas model zdrowego, zgodnego z potrzebami organizmu odżywiania. Wyjaśniają niebezpieczeństwa płynące z kultury odchudzania i nakłaniają do przyjęcia ciałopozytywności, nawiązania dobrej relacji z jedzeniem i zaufania swej wewnętrznej mądrości. Jak na mowo poczuć satysfakcję płynącą z posiłków? Jak zacząć szanować swoje ciało bez względu na jego wiek czy wymiar? Jak zacząć wsłuchiwać się we własny organizm i obserwować jego reakcje, żeby w końcu docenić jednakowo głód, jak poczucie sytości?
Ta książka pomaga na nowo zaprzyjaźnić się z jedzeniem.
Evelyn Tribole (magister dietetyki, specjalistka w dziedzinie leczenia zaburzeń odżywiania) jest autorką dziewięciu książek, prowadzi prywatną praktykę w Kalifornii. Szkoli specjalistów z całego świata, przekazując im wiedzę dotyczącą tego, jak mogą uczyć swych klientów budowania zdrowej relacji z jedzeniem, własnymi ciałem i umysłem. Występowała jako specjalistka do spraw odżywiania w programie Good Morning America, była rzeczniczką Akademii Odżywiania i Dietetyki i pisała artykuły dla miesięcznika „Shape". W 1984 roku wzięła udział w kwalifikacjach olimpijskich do pierwszego w historii damskiego maratonu. Lecz dziś nie startuje już w zawodach, uwielbia grę w ping-ponga i piesze wędrówki. Najmocniej lubi jeść czekoladę – zwłaszcza kiedy może się nią spokojnie delektować.
Elyse Resch (magister dietetyki, specjalistka w dziedzinie leczenia zaburzeń odżywiania, wykładowczyni w Academy of Nutrition and Dietetics, prowadzi prywatną praktykę w Kalifornii. Specjalizuje się w intuicyjnym odżywianiu, programie Zdrowie w Każdym wymiarze, a także leczeniu zaburzeń odżywiania. Ma na koncie liczne publikacje w prasie. Regularnie wygłasza wykłady, bierze udział w podcastach i udziela wywiadów dla mediów. Pomaga swoim pacjentom odrzucić reżim odchudzania. Jej filozofia opiera się na kształtowaniu pozytywnego stosunku do własnego ciała i nauce wsłuchiwania się w mądrość organizmu. Superwizuje i szkoli doradców do spraw odżywiania.
Tytuł Jedzenie instynktowne. Bez radykalnych zasad, zakazów i diet Autor Evelyn Tribole,Elyse Resch Tłumacz Robert Waliś Wydawnictwo Marginesy EAN 9788367157049 ISBN 9788367157049 Kategoria Poradniki\Uroda i zdrowie liczba stron 416 Rok wydania 2022 Oprawa Miękka ze skrzydełkami Wydanie 1
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Jedzenie intuicyjne. bez radykalnych zasad, zakazów i diet. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.