Esencja kuchni włoskiej, najlepsze i za razem sprawdzone przepisy teraz w jednej publikacji. Wydawcą książki jest czołowy wydawca włoskich książek kulinarnych - Food Editore. Wszystkie przepisy zamieszczone w tej książce zostały wykonane w ich redakcyjnej kuchni i tam również zrobiono zdjęcia, ilustrując niejednokrotnie krok po kroku sposób przygotowania potraw.
Ta książka to absolutna klasyka kulinarna wydana w najwyższej jakości edytorskiej.
posiada 1000 najlepszych przepisów kuchni włoskiej, począwszy od przekąsek po desery. Ponadto zamieszczono w niej dział z potrawami, które nie zawierają glutenu, laktozy, mięsa i ryb. To szerokie kompendium kulinarne wzbogacono również o poradnik gotowania krok po kroku, więc publikacja jest wspaniałą pomocą dla wszystkich, którzy oprócz receptur chcieliby posiadać pod ręką szczegółowy opis sposobów wykonania smacznych dań. W książce pokazano również główne elementy poszczególnych potraw, aby podkreślić, jak duże znaczenie ma ich jakość.
Publikacja jest świetnym pomysłem na podarek na sporo różnorodnych okazji.
„O kuchni włoskiej powstało już niemało książek i poradników, jednak teraz w rękach mam prawdziwe kompendium wiedzy na jej temat. I to wiedzy ciekawej. Na ponad 700 stronach znalazły się teoretyczne opisy tego za co wielu kuchnię ubóstwia, jest o podstawach, czyli wspaniałej jakości składnikach i ich pochodzeniu i kulinarnej ergonomiczności i o tym czego każdy się powinien nauczyć: sosach, cieście, rybach, mięsie i wielu innych. Jak je wybrać, jak przygotować, a w końcu jak podać. „Złota łyżka" to książka, po którą powinien sięgnąć każdy, kto czuje do kuchni włoskiej, parafrazując, bazylię. To co mnie najbardziej uwiodło w tej pozycji to łatwość wykonania większości przepisów, obecność przy trudniejszych instrukcji „krok po kroku" i propozycja wina, które można podać do przygotowanych dań".
Laura Osęka, psycholożka, psychodietetyczka, dziennikarka kulinarna, autorka książki kucharskiej
„Jedno jest pewne! Ze Złotą Łyżką pomysłów ani na obiad i ani na kolację Wam nie zabraknie! A przy okazji łykniecie sporo wiedzy!"Bartek Kieżun, Krakowski Makaroniarz
Tytuł Złota łyżka 1000 najkorzystniejszych przepisów kuchni włoskiej Autor Giovanni Ballarini Wydawnictwo Jedność EAN 9788381440707 ISBN 9788381440707 Kategoria Kuchnia,diety\Kuchnia liczba stron 768 Format 19.5x26.5x5.2 cm Rok wydania 2019 Oprawa Twarda Wydanie 1 Waga 2.245 kg
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Złota łyżka 1000 najlepszych przepisów kuchni włoskiej. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.