Chcesz zdrowo się odżywiać i równocześnie zadbać o planetę?
Jedz dużo warzyw i niewiele mięsa! Poznaj kuchnię w duchu fleksitarianizmu!
Minęły już czasy, kiedy codziennie na stole musiał się pojawić kawałek mięsa. Jednak dieta wegetariańska, choć coraz bardziej lubiana, ze względów zdrowotnych albo po prostu z tęsknoty za niektórymi smakami, nie jest dla każdego. Rozwiązaniem „pomiędzy" jest fleksitarianizm, czyli kuchnia w większości roślinna, jednak dopuszczająca od czasu do czasu produkty pochodzące od zwierząt.
Michalina Dudowicz, autorka popularnego profilu na Instagramie inmykitchen_pl, dzieli się swymi doświadczeniami związanymi z elastycznym sposobem jedzenia – naturalnym i bez wyrzeczeń. W książce znajdziesz przepisy na śniadania, obiady i kolacje; makarony, sałatki, tapasy i desery. Jajka sadzone po azjatycku? Placuszki jogurtowe z sosem borówkowym i limonką? Tarta ze szparagami i szynką dojrzewającą? A może pieczone marchewki z dipem z ricotty?
Dzięki tej książce bez trudu skomponujesz fleksitariańskie menu. Sprężyste, pyszne, zdrowe i proste do wykorzystywania! Skusisz się?
Tytuł Fleksitarianizm. Zielona kuchnia bez wyrzeczeń Autor Michalina Dudowicz Wydawnictwo Pascal EAN 9788383171722 ISBN 9788383171722 Kategoria Kuchnia,diety\Diety i zdrowe żywienie ilość stron 5BD78723-EB8A-4732-95FD-E716195319FD Rok wydania 2023 Oprawa Twarda
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Fleksitarianizm. zielona kuchnia bez wyrzeczeń. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.