Druga książka specjalistki w dziedzinie insulinooporności Dominiki Musiałowskiej napisana we współpracy ze znaną dietetyczką Magdaleną Makarowską.
Vademecum, czyli w skrócie wszystko, co musisz wiedzieć na temat insulinooporności.
Menu na 4 miesiące z ciekawymi, prostymi i pysznymi przepisami.
Insulinooporność, czyli obniżona wrażliwość organizmu na działanie insuliny, może dotyczyć każdego z nas, niezależnie od wieku, płci, miejsca zamieszkania czy wagi. Coraz częściej dotyka osób młodych i aktywnych, a także dzieci. Jest to jednak zjawisko, które budzi sporo wątpliwości nie tylko wśród pacjentów, ale także wśród specjalistów.
Co do jednego wszyscy są zgodni: zdrowy styl życia jest podstawą zarówno profilaktyki, jak i leczenia insulinooporności.
Ogromne znaczenie w zmianie stylu życia na zdrowszy ma TO, CO JEMY. Brzmi groźnie? Nic bardziej mylnego. Dieta dla osób z insulinoopornością wcale nie musi być restrykcyjna, nudna i pełna wyrzeczeń. Zapraszamy na ekscytującą wyprawę do kuchni smacznej, prostej i zdrowej, w którą może się wybrać cała rodzina! Stosując się do zawartych tu wskazówek dietetycznych i dotyczących codziennej aktywności fizycznej, poczujesz przypływ energii i chęci do życia. W książce oprócz przepisów na cztery miesiące czeka na Ciebie ponadto nieprzewidzianka: VADEMECUM dla insulinoopornych, czyli zbiór odpowiedzi na pytania, które z reguły zadają osoby zmagające się z tą chorobą.
Tytuł Dieta w insulinooporności wyd. 2 Autor Magdalena Makarowska,Dominika Musiałowska Wydawnictwo Feeria EAN 9788367604789 Kategoria Poradniki\Uroda i zdrowie liczba stron 356 Rok wydania 2023 Oprawa Miękka Wydanie 2
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Dieta w insulinooporności wyd. 2. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.