Postaw na sprężysty jadłospis roślinny dla zdrowia! Nie musisz natychmiast rezygnować z jedzenia mięsa. Po prostu w dbałości o swoje zdrowie i stan naszej planety ogranicz je w codziennej diecie. Pozwól, by kuchnia roślinna uwiodła cię bogactwem smaków i aromatów.
Dlaczego w ogóle warto ograniczać mięso? Powody są rozmaite, głównie zdrowotne. Regularne spożywanie czerwonego mięsa i przetworów mięsnych stanowczo powiększa ryzyko wystąpienia nowotworów i innych chorób.
Coraz częściej kieruje także nami troska o środowisko wedle najnowszych badań zastąpienie produktów zwierzęcych roślinnymi wpłynie poprawnie na naszą solidnie już wyeksploatowaną planetę. Zdaniem ekspertów jeśli nie zaczniemy prędko zmieniać naszych przyzwyczajeń żywieniowych, wkrótce obudzimy się w niegościnnym świecie, który nie będzie w stanie nas wykarmić.
W tej książce odnajdziesz najnowszą wiedzę dietetyczną: czy mięso jest w ogóle niezbędne w jadłospisie, a jeśli tak, to w jakich ilościach. Autorka radzi, jakimi produktami roślinnymi zastąpić mięso, by potrawy nadal zachowywały swoje walory odżywcze, a zwłaszcza odpowiednią zawartość białka.
Zastosuj dietę DMM! Wybieraj spomiędzy 90 przepisów na codzienne dania i ogranicz mięso już dziś. Agata Lewandowska dietetyczka z kilkunastoletnim doświadczeniem, autorka ponad 20 poradników dietetycznych.
Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, SGGW i podyplomowych studiów z psychodietetyki na SWPS, ukończyła także liczne kursy i szkolenia. Pisze artykuły, prowadzi warsztaty, wykłady i webinary.
Tytuł DMM Dieta niedużo mięsa Autor Agata Lewandowska Wydawnictwo RM EAN 9788381516358 ISBN 9788381516358 Kategoria Literatura, Poradniki liczba stron 200 Rok wydania 2024 Oprawa broszurowa
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Co zamiast mięsa. Kuchnia fleksitariańska, 2598-226CB. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.