Beata i Igor – autors
W kuchni wyznają zasadę, że można jeść wszystko: jedzenie to przyjemność, ale też paliwo, od którego zależą samopoczucie i poziom energii.
W najnowszej książce odszukasz 110 pomysłów na pełnowartościowe, wegetariańskie obiady, dodatki i desery, które następnego dnia znakomicie wpasują się do lunchowego pudełka.
A wszystko prosto i szybko, z ogólnodostępnych produktów: roślin strączkowych, kasz, makaronów, nabiału, jajek i oczywiście najróżniejszych warzyw. Przy każdym przepisie przekazana jest wartość kaloryczna i podpowiedź, jak zmienić danie, wykorzystując inne komponenty.
Smaki? Jak zawsze u Praktykulinarnych: z zróżnicowanych zakątków świata.
Dhal z soczewicy, hash z serem halloumi, fasolowa fajita z makaronem, udon z warzywami i jajkiem, okonomiyaki, empanady z ciecierzycą, biryani, pad thai z tofu i jackfruitem, paella z kwiatem bananowca, curry „wurst", kleftiko wegetariańskie, pudding chia z mango, granola kawowa i sporo, dużo więcej!
Sięgnij po te kulinarne wrażenia i zadbaj o zdrowie, sylwetkę i planetę!
Tytuł Praktykulinarni vegetariańsko. Dziś na obiad, jutro do lunchboxa Autor Beata Grątkowska,Igor Grątkowski Wydawnictwo Pascal EAN 9788381036016 ISBN 9788381036016 Kategoria Kuchnia,diety\Diety i zdrowe żywienie ilość stron 1877429B-C1FD-483B-A84F-58734F6BCB9F Rok wydania 2022 Oprawa Twarda
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Praktykulinarni vegetariańsko. Dziś na obiad, jutro do lunchboxa. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.