Alchemia pożywienia to znaczne źródło wiedzy na temat leczniczych właściwości pożwienia. Dokładny przegląd poszczególnych grup (zboża, warzywa, strączkowe, owoce, orzechy, nasiona, produkty pochodzenia zwierzęcego) ma ułatwić czytelnikowi dobór produktów, których potrzebuje do wzmocnienia swego organizmu zgodnie z indywidualnymi potrzebami.
Autorka zachęca do spożywania świeżego, naturalnego pożywienia przygotowanego tak, żeby jak najpełniej wykorzystać zawarte w nim cenne składniki. Zwraca jeszcze uwagę na to, że nowa dietetyka nie klasyfikuje produktów według zawartości komponentów pokarmowych, ale według ich witalności.Zdaniem Autorki pokarm przetworzony przemysłowo to posiłek martwy.
Natomoast żywy biologicznie pokarm zagwarantuje człowiekowi energię. Wszyscy powinniśmy mieć to na uwadze, dokonując codziennych wyborów żywieniowych.uzupełniającą atrakcją tej pozycji jest dołączona płyta DVD z instruktażem domowego wypieku chleba.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Alchemia pożywienia. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.