VADEMECUM
kuchni francuskiej.
znajdziesz tu
WSZYSTKO,
co musisz wiedzieć o kulinarnej Francji.
Ile bąbelków gromadzi się w jednej butelce szampana?
Kto mieszka w serze casgiu merzu?
Czy tosty francuskie naprawdę pochodzą z Francji?
Ile kosztuje czesne w Le Cordon Bleu?
Jakie cukierki kupił w Galii Asterix?
Ile bagietek sprzedają każdego dnia francuscy piekarze?
350 zagadnień do rozgryzienia,
1250 specjałów do spróbowania,
375 przepisów do przetestowania,
260 osobistości ze świata francuskich kulinariów,
setki map, smakowitych adresów, pikantnych anegdot
Pospaceruj po winnych szlakach Prowansji, zachwyć się crpes na słodko i słono w paryskim bistro, dowiedz się, czy najkorzystniejsze kasztany rzeczywiście sprzedawane są na placu Pigalle i dlaczego Marcel Proust z czułością wspominał smak okruszków z magdalenek
Chcesz gotować jak rodowity Francuz?
Z Francją na talerzu będziesz jak chef trzygwiazdkowej restauracji!
Bon apptit!
Tytuł Francja na talerzu Autor praca zbiorowa Wydawnictwo Koncept EAN 9788324094028 ISBN 9788324094028 Kategoria Literatura, Kulinaria ilość stron 434 Format 328x240 mm Rok wydania 2023 Oprawa twarda
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Francja na talerzu. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.