Strączki na naszych stołach goszczą coraz częściej, lecz ciągle za rzadko. Soczewica, groch, fasola, bób, ciecierzyca i soja to mnogość wartości odżywczych. Wykorzystanie tych roślin w zupach, sałatkach, sosach, daniach głównych czy deserach daje wprost nieograniczone możliwości łączenia smaków oraz aromatów nie tylko wegetarianom i weganom,lecz także wielbicielom dań mięsnych czy ryb.
Blisko 90 oryginalnych przepisów ilustrowanych unikalnymi autorskimi zdjęciami to najkorzystniejszy dowód na to, że z warzyw strączkowych można wyczarować znacznie więcej niż fasolkę po bretońsku czy grochówkę.
Daj się zatem zaprosić na prawdziwa kulinarna ucztę i odkryj straczki na nowo! Maria Banach, pierwszy polski BlogerChef, czerpie inspiracje z różnorodnych kuchni świata, nie zapominając jednak o polskiej tradycji.
efektem tych kreatywnych kulinarnych eksperymentów są atrakcyjne i smakowite dania, takie jak: brownie z fasoli, lody z czerwonej soczewicy, sajgonki z bobem, frytki z żółtej fasoli, tort waniliowo-groszkowy, orientalne pierożki z soi czy popcorn lub burgery z ciecierzycy.
O autorce: Maria Banach – zdobywczyni tytułu pierwszego w Polsce BlogerChefa w ogólnopolskim konkursie kulinarnym dla blogerów, od sześciu lat z powodzeniem prowadzi blog Gruszkazfartuszka.pl Uwielbia planszówki, filmy z superbohaterami i wszystko, co związane z DIY.
Tytuł Zdrowe strączki wyd. 2 Autor Maria Banach Wydawnictwo Edgard EAN 9788367215985 ISBN 9788367215985 Kategoria Kuchnia,diety\Diety i zdrowe żywienie liczba stron 216 Rok wydania 2022 Oprawa Miękka Wydanie 2
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Zdrowe strączki. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.