Wielu z nas już wie, że większość diet po prostu nie działa. Co więcej zaczęliśmy częściej chorować i przybierać na wadze starannie wtedy, gdy rozpoczęliśmy liczenie kalorii i jedzenie wszystkiego, tylko nie prawdziwego, zdrowego jedzenia.
Dzięki tej książce będziesz mógł powrócić do korzeni i dokonać pozytywnych wyborów żywieniowych. Pozwolą ci one rozszerzyć spożycie pięciu grup żywności, które są najważniejsze dla utrzymania zdrowego mózgu i ciała.
Dowiesz się jak wprowadzić do codziennej diety komosę ryżową, kaszę jaglaną, brązowy ryż, płatki owsiane i kaszę gryczaną, które odżywią twój organizm. Nauczysz się stosować zdrowe tłuszcze czyli oliwę z oliwek, olej kokosowy, a także olej lniany, żeby zyskać więcej energii.
Uzupełnisz dietę o jagody goji, nasiona chia, spirulinę, pyłek pszczeli oraz kakao, które należą do superżywności i są gwarantem długowieczności. Cukier zastąpisz zdrowym miodem, syropem ryżowym czy klonowym, cukrem daktylowym lub kokosowym.
Autorka podaje niemało przepisów na potrawy, wyjaśnia ich wartość odżywczą i udostępnia szereg pomysłowych sposobów na uwzględnienie powyższych produktów w codziennej diecie. Dzięki prawdziwemu jedzeniu odzyskasz energię i będziesz cieszyć się zdrowiem.
wystarczy, iż będziesz zwracał uwagę na to, czego pragnie Twój organizm. Poznasz jeszcze metody na poprawę swego samopoczucia i powiększenia poziomu szczęścia za pomocą medytacji, afirmacji, prostych ćwiczeń oddechowych i technik jogi.
Zdrowie i energia bez liczenia kalorii. Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Jedz prawdziwe jedzenie pięć zasad utrzymania zdrowego mózgu i ciała. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.