Produkty powiązane
-
Szkoła cukiernictwa
Zobacz w sklepie9788381440400Szefowie kuchni z prestiżowej szkoły gotowania Cordon Bleu prezentują ponad 100 przepisów cukierniczych zilustrowanych i objaśnionych krok po...70,42 zł
Zdjęcia produktu
Prezentowana oferta sklepu TaniaKsiazka.pl jest najbardziej atrakcyjna cenowo spośród setek sklepów internetowych w naszej bazie. Przeglądaj pełny ranking cen i ofert Porównanie cen następuje w czasie rzeczywistym.
Szefowie kuchni z prestiżowej szkoły gotowania Cordon Bleu prezentują ponad 100 przepisów cukierniczych zilustrowanych i objaśnionych krok po kroku. Jest to sugestia przeróżnych przepisów: od znacznych popularnych klasyków ciastkarstwa (typu ciasto opera czekoladowo-pistacjowe, ciasto Trzech Króli, tort szwarcwaldzki, placek z truskawkami, makaroniki z malinami itd.); przystępne, rodzinne przepisy (czekoladowe micuits, muffiny z mango i z czekoladą, gorące suflety waniliowe, tartę Tatin z jabłkami itd.); po przepisy innowacyjne (ptysie z yuzu i z czekoladą, kostki waniliowe z fiołkami krystalizowanymi, tartaletki czekoladowo-ślazowe, tort z aloesem i z poziomkami itd.).
Pod koniec książki znajduje się opis przyborów cukierniczych i elementów niezbędnych do przygotowania deserów i podstawowych ciast. Wszystkie przepisy są zilustrowane, nieraz towarzyszy im porada szefa kuchni.
Szkoła Cordon Bleu dzieli się wszystkimi sekretami cukierniczymi i Czytelnik naprawdę może zostać prawdziwym cukiernikiem. Szkoła Cordon Bleu została założona w Paryżu w roku 1895. Z czasem powstała światowa sieć tych luksusowych szkół kształcących profesjonalistów i amatorów gotowania.
Nauczycielami są tam laureaci sporych, francuskich i międzynarodowych konkursów kulinarnych. Są pasjonatami gotowania i z chęcią przekazują swoją wiedzę i doświadczenie studentom z całego świata. Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
W naszym rankingu znajduje się 1 promocyjnych ofert w cenie 70,42 zł.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Szkoła cukiernictwa. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.