Ależ to jest piękna książka! Pobudzające kulinarną wyobraźnię przepisy, sporo poprawnie przekazanej wiedzy i pachnące, wibrujące kolorami i ciepłem fotografie Autorki… Natychmiast chcę to wszystko ugotować!
Maryla Musidłowska, dziennikarka Kuchnia+ i „Elle"
zwiększone wydanie – 186 przepisów na dania jak z bajki!
Słodkie pierwiosnki, kwaśne begonie, goryczkowe aksamitki, pikantne nasturcje – kwiaty mogą nie tylko spektakularnie wyglądać, ale także doskonale… smakować!
Małgorzata Kalemba-Drożdż wprowadza je do swej kuchni nie w charakterze dekoracji, lecz jako danie główne.
Rozsmakuj się w złocistej tarcie z kwiatami cukinii!
Oczaruj gości czekoladowym tortem fiołkowym i lodami z magnolii!
Zaserwuj pasztet z aksamitkami i kwiaty rzepaku w ostrym sosie!
Poznaj magiczny smak zupy z liliowca i skosztuj świetnej nalewki pierwiosnkowej.
Jadalne kwiaty to niezwykła książka kucharska. Dowiesz się, jakich kwiatów trzeba unikać, a jakie są w pełni bezpieczne, jak je zbierać i przechowywać, i głównie – jak przyrządzić z nich pyszne potrawy.
Małgorzata Kalemba-Drożdż – autorka książek Pyszne chwasty, Jadalne kwiaty, Smakowite drzewa i Skarby ogrodu (2021). Prowadzi blog kulinarny Trochę Inna Cukiernia. Z entuzjazmem promuje jedzenie kwiatów i dzikich roślin. Pochodzi z Krakowa. Doktor biochemii. Mama dwójki dzieci.
Tytuł Jadalne kwiaty Autor Małgorzata Kalemba-Drożdż Wydawnictwo Pascal EAN 9788381037167 ISBN 9788381037167 Kategoria Kuchnia,diety\Inne ilość stron 360 Rok wydania 2021 Oprawa Twarda
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Jadalne kwiaty. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.