Ateny nie są łatwym kąskiem. Wysyłają chaotyczne wibracje, ale żyją pełnią życia. Potrafią zmęczyć ale i oczarować. „Ateny do zjedzenia" – kolejna książka autorstwa Bartka Kieżuna zabiera nas w kulinarną podróż po zakątkach greckiej stolicy.
To album o historii miasta, o greckich bogach, o drogach i bezdrożach, o owcach i kozach oraz o kościołach i świątyniach, a także - a może głównie – o perfekcyjnej greckiej kuchni, która potrafi skraść niejedno serce.
Bartek Kieżun – specjalista w zakresie kuchni śródziemnomorskich, dziennikarz i bloger kulinarny, podróżnik, fotograf. Z wykształcenia antropolog kultury, z zamiłowania kucharz. Miłośnik książek, nie tylko kulinarnych.
Publikuje w „Kukbuku", „Podróżach", „Twoim Stylu" i „Magazynie Wino". Stale współpracuje z portalem Wirtualna Polska. Jako kucharz gotuje i karmi, prowadzi warsztaty kulinarne, organizuje wyjątkowe kolacje degustacyjne oraz sędziuje w konkursach kulinarnych.
Jego pierwsza książka Italia do zjedzenia została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018 za najkorzystniejszy przewodnik kulinarny roku. Z kolei Portugalia do zjedzenia zajęła 3. Miejsce w kategorii kuchnia śródziemnomorska w prestiżowym konkursie Gourmand Cookbook Awards 2020.
Tytuł Ateny do zjedzenia Autor Bartek Kieżun Wydawnictwo Buchmann EAN 9788383181882 ISBN 9788383181882 Kategoria Kuchnia,diety\Inne liczba stron 288 Rok wydania 2022 Wydanie 1
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Ateny do zjedzenia. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.