Edycja specjalna z notesem na zakupy - spisem produktów do przepisów z książki.Przepisy najsłynniejszego kucharza świata po raz pierwszy w Polsce!Alain Ducasse to ikona francuskiej kuchni. O jego klasie świadczą prestiżowe wyróżnienia – trzykrotnie zdobył trzy gwiazdki Michelin, a w całej swej karierze uzyskał ich w sumie aż dwadzieścia jeden.
Propaguje gotowanie naturalne i odpowiedzialne. „Dziś – mówi – gdy pleni się marnotrawstwo i króluje hodowla przemysłowa, narzuca mi się kuchnia zwrócona ku naturze. Zdrowa, z zasadami, prawdziwa, sezonowa, zaangażowana…”Wraz z byłym szefem kuchni swych restauracji Christophe’em Saintagne’em i dietetyczką Paule Neyrat Ducasse przełożył tę wizję na 150 pogrupowanych według pór roku prostych, zdrowych i smacznych przepisów uzupełnionych o poręczne porady dotyczące żywienia i dane o produktach sezonowych.wyszukacie tu potrawy konwencjonalne, takie jak kura z rosołu, i zaskakujące, jak lody ze szczawiu, imponującego ananasa pieczonego na rożnie i skromne omlety, sycące dania główne i lekkie przystawki, delikatne zupy, pyszne desery, przetwory i pasty.To kuchnia z zasadami, ale bez wyrzeczeń.
Zdrowa, lecz bez dietetycznych nakazów i zakazów. Prosta, codzienna i dla każdego, lecz z francuską fantazją. A „kluczowymi słowami – jak mówi sam autor – są tu »przyjemność« i »zadowolenie«”.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Naturalnie. prosto, zdrowo, smacznie + zeszyt. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.