Zdjęcia produktu


Technologia żywności. część 2. technologie kierunkowe. tom 1 (FORMAT-AB)

(2011 / 336 / Format-AB / Ewa Czarbniecka-Skubina / broszurowa / 9788389184368)
Kuchnia, przepisy kulinarne FORMAT-AB
Dostepność na dzień 09.05.2024: w magazynie

Promocyjna oferta cenowa:

62,23 zł
Sklep Bee.pl
Przejdź do sklepu Najlepsza oferta w bazie!
Przejdź do sklepu 62,23 zł - najtaniej w bazie!

Prezentowana oferta sklepu Bee.pl jest najbardziej atrakcyjna cenowo spośród setek sklepów internetowych w naszej bazie. Przeglądaj pełny ranking cen i ofert Porównanie cen następuje w czasie rzeczywistym.

Recenzje i opinie

Opis produktu Technologia żywności. część 2. technologie kierunkowe....

Podręcznik pozostał dopuszczony do wykorzystywania szkolnego w 2011 roku. Spis treści: I. PRZETWÓRSTWO ZBOŻOWE Asortyment przetwórstwa zbożowego bezkompromisowce podstawowe stosowane w przetwórstwie zbożowym atrybuty zbóż i ich znaczenie technologiczne Dodatki i materiały pomocnicze stosowane w przetwórstwie zbożowym Podstawowe operacje i procesy techniczne, a także maszyny i urządzenia użytkowane w przetwórstwie zbożowym Produkcja mąki pszennej Wytwarzanie towarów łuskanych (kasza jęczmienna) Wytwarzanie płatków owsianych Wytwarzanie produktów modyfikowanych (preparowane przetwory śniadaniowe) Wytwarzanie makaronów Produkcja pasz (mieszanek paszowych) 1 Systemy kontroli jakości wykorzystywane w przetwórstwie zbóż Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów przetwórstwa zbożowego Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy i ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w zakładach przetwórstwa zbóż II. PRZETWÓRSTWO ascetycznCÓW OLEJARSKICH Zakres przetwórstwa surowców olejarskich ascetycznce wykorzystywane w przetwórstwie olejarskim Dodatki i materiały pomocnicze wykorzystywane w przetwórstwie bezkompromisowców olejarskich Produkcja bezkompromisowych olejów roślinnych Rafinacja oleju bezkompromisowego Modyfikacja tłuszczów roślinnych Produkcja margaryny Maszyny i urządzenia używane w przetwórstwie bezkompromisowców olejarskich Produkty uboczne przetwórstwa bezkompromisowców olejarskich Systemy kontroli jakości użytkowane w przetwórstwie surowców olejarskich Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów przetwórstwa ascetycznców olejarskich Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy i ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w zakładach przetwórstwa bezkompromisowców olejarskich III. PRZETWÓRSTWO ZIEMNIAKÓW Zakres przetwórstwa ziemniaków minimalistycznce używane w przetwórstwie ziemniaków Dodatki i materiały pomocnicze w przetwórstwie ziemniaków Etapy cyklu technologicznego w przetwórstwie ziemniaków Produkcja skrobi ziemniaczanej (krochmalu ziemniaczanego) Produkcja hydrolizatów skrobiowych Produkcja karmelu Produkcja suszy ziemniaczanych Produkcja chipsów ziemniaczanych Produkcja frytek ziemniaczanych Produkcja skrobi modyfikowanej Produkty uboczne przemysłu ziemniaczanego Systemy kontroli jakości stosowane w przetwórstwie ziemniaków Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów przetwórstwa ziemniaków Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy i ochrony przeciwpożarowejw zakładach przetwórstwa ziemniaków IV. PRZETWÓRSTWO BURAKÓW CUKROWYCH Zakres przetwórstwa buraków cukrowych Budowa i skład chemiczny buraka cukrowego Jakość techniczna buraka cukrowego Materiały pomocnicze stosowane w przetwórstwie buraków cukrowych Produkcja cukru z buraka cukrowego Produkty uboczne przemysłu cukrowniczego Systemy kontroli jakości używane w przemyśle cukrowniczym Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów przemysłu cukrowniczego Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy, a także ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w cukrowni V. PRZETWORY OWOCOWE I WARZYWNE Zakres przetwórstwa owoców i warzyw bezkompromisowce dla przetwórstwa owocowo-warzywnego Jakość bezkompromisowców owocowych i warzywnych Dodatki i materiały pomocnicze wykorzystywane w przetwórstwie owocowo-warzywnym Produkcja półartykułów owocowych i warzywnych Produkcja przetworów owocowych i warzywnych Inne produkty przetwórstwa owoców i warzyw Systemy kontroli jakości użytkowane w przetwórstwie owocowo-warzywnym Odpady poprodukcyjne Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów przetwórstwa owocowo-warzywnego Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy, a także ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w zakładach przetwórstwa owocowo-warzywnego VI. PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY Zakres produkcji przemysłu fermentacyjnego bezkompromisowce, dodatki i materiały pomocnicze wykorzystywane w przemyśle fermentacyjnym Produkcja słodu i piwa Produkcja wina Produkcja surówki, spirytusu i wódek Produkcja drożdży piekarskich i prasowanych Produkcja kwasów spożywczych Systemy kontroli użytkowane w przemyśle fermentacyjnym Zagrożenia środowiska naturalnego spowodowane działalnością przemysłu fermentacyjnego Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy i ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w browarach, winiarniach, gorzelniach i innych zakładach przemysłu fermentacyjnego VII. PRODUKCJA PIEKARSKO-CIASTKARSKA Zakres produkcji piekarsko-ciastkarskiej ascetycznce, dodatki i materiały pomocnicze wykorzystywane do produkcji wyrobów piekarskich i ciastkarskich Produkcja pieczywa 7 Produkcja półproduktów i wyrobów ciastkarskich Konfekcjonowanie i pakowanie wyrobów piekarskich i ciastkarskich Maszyny i urządzenia używane w tworzeniu piekarsko-ciastkarskiej Linie produkcyjne do produkcji wyrobów piekarskich i ciastkarskich Systemy kontroli jakości w produkcji piekarsko-ciastkarskiej Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów tworzeniu piekarsko-ciastkarskiej Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy, a także ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w produkcji piekarsko-ciastkarskiej VIII. PRODUKCJA CUKIERNICZA Zakres produkcji cukierniczej bezkompromisowce, dodatki i materiały pomocnicze używane do produkcji cukierniczej Półprodukty cukiernicze Produkcja cukierków Produkcja czekolady i wyrobów czekoladowych Produkcja kakao i wyrobów w polewie kakaowej Trwałe pieczywo cukiernicze Wyroby cukiernicze trwałe pozostałe Produkcja wschodnich wyrobów cukierniczych Konfekcjonowanie i pakowanie produktów cukierniczych Maszyny i urządzenia wykorzystywane w wytwarzaniu cukierniczej Linie produkcyjne w wytwarzaniu cukierniczej Systemy kontroli jakości używane w trakcie produkcji cukierniczej Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów wytwarzaniu cukierniczej Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy, a także ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w tworzeniu cukierniczej

Dane oraz specyfikacja:

  • Kategoria

    Kuchnia, przepisy kulinarne
  • Producent

    FORMAT-AB
  • ISBN

    9788389184368
  • Oprawa

    Broszurowa
  • Autor

    Ewa czarbniecka-skubina
  • Wydawnictwo

    Format-ab
  • Ilość stron

    336
  • Rok wydania

    2011
  • Przecena

    -
  • Opinia użytkowników

    -

Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2017

  • Technologia żywności. Część 2. Technologie kierunkowe. Tom 1 (sklep Bee.pl)
    62,23 zł Sklep Bee.pl
    Przejdź do sklepu
  • Technologia żywności. Część 2. Technologie kierunkowe. Tom 1 (sklep TaniaKsiazka.pl)
    62,23 zł Sklep TaniaKsiazka.pl
    Przejdź do sklepu

W naszym rankingu znajduje się 2 promocyjnych ofert w cenie 62,23 zł.

Opinie i recenzje użytkowników

Dodaj opinie lub recenzję dla Technologia żywności. część 2. technologie kierunkowe. tom 1. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.

Produkty powiązane

Inne w kategorii Kuchnia, przepisy kulinarne

  • Bratni zew W kuchni z mama i tatą. jak nauczyć dzieci bezpieczeństwa, dobrych manier i zdrowego odżywiania

    Zobacz w sklepie Bratni zew W kuchni z mama i tatą. jak nauczyć dzieci bezpieczeństwa, dobrych manier i zdrowego odżywiania
    Domowa kuchnia to unikatowe laboratorium, w którym dzieci w wieku od 2 do 12 lat pod naszym pełnym miłości przewodnictwem mogą poznawać świat...
    10,29 zł
  • Dragon Kuchnia miłosna afrodyzjaki tw

    Zobacz w sklepie Dragon Kuchnia miłosna afrodyzjaki tw
    Kuchnie świata obfitują w potrawy z owocami, warzywami i przyprawami, którym od dawien dawna przypisuje się moc afrodyzjaków, działających na...
    14,98 zł
  • Cucina Polacca

    Zobacz w sklepie Cucina Polacca
    Książka kucharska o polskiej klasycznej kuchni po włosku. Wstęp mieści rys historyczny polskiej kuchni, a środki 60 potraw z przepisami. Powyższy...
    44,98 zł
  • Polnische Kuche

    Zobacz w sklepie Polnische Kuche
    Książka kucharska o polskiej konwencjonalnej kuchni po niemiecku. Wstęp posiada rys historyczny polskiej kuchni, a środki 60 potraw z przepisami....
    29,89 zł
  • Naturalnie. Prosto, zdrowo, smacznie

    Zobacz w sklepie Naturalnie. Prosto, zdrowo, smacznie
    Alain Ducasse jest uważany za najlepszego kucharza na świecie. O jego klasie świadczą prestiżowe wyróżnienia – trzykrotnie zdobył trzy gwiazdki...
    80,17 zł
  • Cud mąki kokosowej

    Zobacz w sklepie Cud mąki kokosowej
    Ludność afrykańska, która na co dzień korzysta z orzechów kokosa, nigdy nie zapada na takie choroby jak cukrzyca, otyłość czy kłopoty z sercem....
    20,59 zł
  • Potrawy wielkanocne

    Zobacz w sklepie Potrawy wielkanocne
    Zbiór ponad 60 przepisów na tradycyjne dania znacznanocne. Obok dostępnych i szczegółowych instrukcji zamieszczono ponad 30 barwnych fotografii....
    6,99 zł
  • 5 pór roku w kuchni. Smak na życie - MARIUSZ WACHOWICZ,646KS (8499214)

    Zobacz w sklepie 5 pór roku w kuchni. Smak na życie - MARIUSZ WACHOWICZ,646KS (8499214)
    ?5 pór roku w kuchni. Smak na życie? to książka kulinarna jakiej jeszcze nie było. Oryginalne przepisy, odważne połączenia smaków, klasyczne...
    17,45 zł
  • Pyszne klimaty Opracowanie zbiorowe

    Zobacz w sklepie Pyszne klimaty Opracowanie zbiorowe
    W książce odnajdziemy niemało smakowitych, sprawdzonych przepisów - na niemal każdą okazję, łatwiejsze i trudniejsze, dla zupełnych debiutantów...
    29,95 zł
  • Raj na ziemi

    Zobacz w sklepie Raj na ziemi
    Satyryk Rudi Schuberth snuje opowieść o swych upodobaniach i zwyczajach kulinarnych. Przeplata ją pełnymi humoru wspomnieniami z dzieciństwa...
    26,18 zł
  • Co jeść przy alergiach. Przepisy na wyśmienite i zdrowe potrawy

    Zobacz w sklepie Co jeść przy alergiach. Przepisy na wyśmienite i zdrowe potrawy
    Przepisy zawarte w tej książce czerpią z bogactwa i mądrości konwencjonalnej kuchni polskiej oraz kuchni europejskich, zwłaszcza śródziemnomorskich....
    45,00 zł
  • Najlepsze dania Billa

    Zobacz w sklepie Najlepsze dania Billa
    Przepisy Billa Grangera na potrawy, które możemy znaleźć w jego szanowanych restauracjach.Restaurator, autor książek, gospodarz kulinarnych programów...
    35,00 zł