Zdjęcia produktu


Technologia żywności. część 2. technologie kierunkowe. tom 1 (FORMAT-AB)

(2011 / 336 / Format-AB / Ewa Czarbniecka-Skubina / broszurowa / 9788389184368)
Kuchnia, przepisy kulinarne FORMAT-AB
Dostepność na dzień 21.11.2024: w magazynie

Promocyjna oferta cenowa:

63,07 zł
Sklep TaniaKsiazka.pl
Przejdź do sklepu Najlepsza oferta w bazie!
Przejdź do sklepu 63,07 zł - najtaniej w bazie!

Prezentowana oferta sklepu TaniaKsiazka.pl jest najbardziej atrakcyjna cenowo spośród setek sklepów internetowych w naszej bazie. Przeglądaj pełny ranking cen i ofert Porównanie cen następuje w czasie rzeczywistym.

Recenzje i opinie

Opis produktu Technologia żywności. część 2. technologie kierunkowe....

Podręcznik pozostał dopuszczony do wykorzystywania szkolnego w 2011 roku. Spis treści: I. PRZETWÓRSTWO ZBOŻOWE Asortyment przetwórstwa zbożowego bezkompromisowce podstawowe stosowane w przetwórstwie zbożowym atrybuty zbóż i ich znaczenie technologiczne Dodatki i materiały pomocnicze stosowane w przetwórstwie zbożowym Podstawowe operacje i procesy techniczne, a także maszyny i urządzenia użytkowane w przetwórstwie zbożowym Produkcja mąki pszennej Wytwarzanie towarów łuskanych (kasza jęczmienna) Wytwarzanie płatków owsianych Wytwarzanie produktów modyfikowanych (preparowane przetwory śniadaniowe) Wytwarzanie makaronów Produkcja pasz (mieszanek paszowych) 1 Systemy kontroli jakości wykorzystywane w przetwórstwie zbóż Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów przetwórstwa zbożowego Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy i ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w zakładach przetwórstwa zbóż II. PRZETWÓRSTWO ascetycznCÓW OLEJARSKICH Zakres przetwórstwa surowców olejarskich ascetycznce wykorzystywane w przetwórstwie olejarskim Dodatki i materiały pomocnicze wykorzystywane w przetwórstwie bezkompromisowców olejarskich Produkcja bezkompromisowych olejów roślinnych Rafinacja oleju bezkompromisowego Modyfikacja tłuszczów roślinnych Produkcja margaryny Maszyny i urządzenia używane w przetwórstwie bezkompromisowców olejarskich Produkty uboczne przetwórstwa bezkompromisowców olejarskich Systemy kontroli jakości użytkowane w przetwórstwie surowców olejarskich Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów przetwórstwa ascetycznców olejarskich Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy i ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w zakładach przetwórstwa bezkompromisowców olejarskich III. PRZETWÓRSTWO ZIEMNIAKÓW Zakres przetwórstwa ziemniaków minimalistycznce używane w przetwórstwie ziemniaków Dodatki i materiały pomocnicze w przetwórstwie ziemniaków Etapy cyklu technologicznego w przetwórstwie ziemniaków Produkcja skrobi ziemniaczanej (krochmalu ziemniaczanego) Produkcja hydrolizatów skrobiowych Produkcja karmelu Produkcja suszy ziemniaczanych Produkcja chipsów ziemniaczanych Produkcja frytek ziemniaczanych Produkcja skrobi modyfikowanej Produkty uboczne przemysłu ziemniaczanego Systemy kontroli jakości stosowane w przetwórstwie ziemniaków Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów przetwórstwa ziemniaków Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy i ochrony przeciwpożarowejw zakładach przetwórstwa ziemniaków IV. PRZETWÓRSTWO BURAKÓW CUKROWYCH Zakres przetwórstwa buraków cukrowych Budowa i skład chemiczny buraka cukrowego Jakość techniczna buraka cukrowego Materiały pomocnicze stosowane w przetwórstwie buraków cukrowych Produkcja cukru z buraka cukrowego Produkty uboczne przemysłu cukrowniczego Systemy kontroli jakości używane w przemyśle cukrowniczym Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów przemysłu cukrowniczego Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy, a także ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w cukrowni V. PRZETWORY OWOCOWE I WARZYWNE Zakres przetwórstwa owoców i warzyw bezkompromisowce dla przetwórstwa owocowo-warzywnego Jakość bezkompromisowców owocowych i warzywnych Dodatki i materiały pomocnicze wykorzystywane w przetwórstwie owocowo-warzywnym Produkcja półartykułów owocowych i warzywnych Produkcja przetworów owocowych i warzywnych Inne produkty przetwórstwa owoców i warzyw Systemy kontroli jakości użytkowane w przetwórstwie owocowo-warzywnym Odpady poprodukcyjne Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów przetwórstwa owocowo-warzywnego Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy, a także ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w zakładach przetwórstwa owocowo-warzywnego VI. PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY Zakres produkcji przemysłu fermentacyjnego bezkompromisowce, dodatki i materiały pomocnicze wykorzystywane w przemyśle fermentacyjnym Produkcja słodu i piwa Produkcja wina Produkcja surówki, spirytusu i wódek Produkcja drożdży piekarskich i prasowanych Produkcja kwasów spożywczych Systemy kontroli użytkowane w przemyśle fermentacyjnym Zagrożenia środowiska naturalnego spowodowane działalnością przemysłu fermentacyjnego Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy i ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w browarach, winiarniach, gorzelniach i innych zakładach przemysłu fermentacyjnego VII. PRODUKCJA PIEKARSKO-CIASTKARSKA Zakres produkcji piekarsko-ciastkarskiej ascetycznce, dodatki i materiały pomocnicze wykorzystywane do produkcji wyrobów piekarskich i ciastkarskich Produkcja pieczywa 7 Produkcja półproduktów i wyrobów ciastkarskich Konfekcjonowanie i pakowanie wyrobów piekarskich i ciastkarskich Maszyny i urządzenia używane w tworzeniu piekarsko-ciastkarskiej Linie produkcyjne do produkcji wyrobów piekarskich i ciastkarskich Systemy kontroli jakości w produkcji piekarsko-ciastkarskiej Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów tworzeniu piekarsko-ciastkarskiej Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy, a także ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w produkcji piekarsko-ciastkarskiej VIII. PRODUKCJA CUKIERNICZA Zakres produkcji cukierniczej bezkompromisowce, dodatki i materiały pomocnicze używane do produkcji cukierniczej Półprodukty cukiernicze Produkcja cukierków Produkcja czekolady i wyrobów czekoladowych Produkcja kakao i wyrobów w polewie kakaowej Trwałe pieczywo cukiernicze Wyroby cukiernicze trwałe pozostałe Produkcja wschodnich wyrobów cukierniczych Konfekcjonowanie i pakowanie produktów cukierniczych Maszyny i urządzenia wykorzystywane w wytwarzaniu cukierniczej Linie produkcyjne w wytwarzaniu cukierniczej Systemy kontroli jakości używane w trakcie produkcji cukierniczej Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów wytwarzaniu cukierniczej Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy, a także ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w tworzeniu cukierniczej

Dane oraz specyfikacja:

  • Kategoria

    Kuchnia, przepisy kulinarne
  • Producent

    FORMAT-AB
  • ISBN

    9788389184368
  • Oprawa

    Broszurowa
  • Autor

    Ewa czarbniecka-skubina
  • Wydawnictwo

    Format-ab
  • Ilość stron

    336
  • Rok wydania

    2011
  • Przecena

    -
  • Opinia użytkowników

    -

Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2017

  • Technologia żywności. Część 2. Technologie kierunkowe. Tom 1 (sklep TaniaKsiazka.pl)
    63,07 zł Sklep TaniaKsiazka.pl
    Przejdź do sklepu

W naszym rankingu znajduje się 1 promocyjnych ofert w cenie 63,07 zł.

Opinie i recenzje użytkowników

Dodaj opinie lub recenzję dla Technologia żywności. część 2. technologie kierunkowe. tom 1. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.

Produkty powiązane

Inne w kategorii Kuchnia, przepisy kulinarne

  • Paryskie smaki

    Zobacz w sklepie Paryskie smaki
    Paryskie smaki, francuski bestseller i zwycięzca prestiżowego konkursu GOURMAND WORLD COOKBOOK AWARDS w kategorii,,najlepsza książka kulinarno-podróżnicza".To...
    34,95 zł
  • Difin Bulimia od a do z

    Zobacz w sklepie Difin Bulimia od a do z
    Młodzi ludzie, szukając swego miejsca w świecie, bywają niepewni i zagubieni. Chcą zarówno zachować swą jednostkowość i oryginalność, jak na...
    40,01 zł
  • Babaryba Gotujemy - dominika czerniak-chojnacka

    Zobacz w sklepie Babaryba Gotujemy - dominika czerniak-chojnacka
    GOTUJEMY to aktywnościowa książka o kuchni i gotowaniu - pełna zadań do rozwiązania i kolorowania. To nie tylko interaktywna kopalnia wiedzy...
    28,04 zł
  • Zdrowo, szybko, tanio. Kuchnia polska. Poradnik

    Zobacz w sklepie Zdrowo, szybko, tanio. Kuchnia polska. Poradnik
    Istnieje sporo teorii na temat zdrowego odżywiania, większość diet wymaga licznych wyrzeczeń, samodyscypliny, nakładu czasu i środków finansowych....
    4,75 zł
  • Na Noże

    Zobacz w sklepie Na Noże
    "Na noże" to porcja kulinarnych pomysłów prosto z serialu. Śniadania, dania od serca, dary morza i desery to cztery działy ze świeżymi, nowoczesnymi,...
    14,24 zł
  • Kasza jaglana Beata pawlikowska

    Zobacz w sklepie Kasza jaglana Beata pawlikowska
    Uwielbiam! Czasem mam ochotę na czystą kaszę jaglaną bez żadnych dodatków. Taka kasza ma magiczne działanie. Wzmacnia od środka. Przywraca do...
    17,49 zł
  • Kwiaty w kuchni,203KS (5645477)

    Zobacz w sklepie Kwiaty w kuchni,203KS (5645477)
    Twój talerz rozkwitnie! Dzięki świeżym dodatkom z ogrodu i natury będziesz w stanie wyczarować nieprzeciętne potrawy. Przepisy są proste, komponenty...
    18,91 zł
  • Między wódką a zakąską

    Zobacz w sklepie Między wódką a zakąską
    Ta książka wzięła się z niezgody. Niezgody z twierdzeniem, iż każda wódka smakuje tak samo, że na próżno szukać w niej jednostkowego charakteru....
    29,95 zł
  • Inspiracje na Wielkanoc

    Zobacz w sklepie Inspiracje na Wielkanoc
    dużanocne dekoracje to nie tylko jajka farbowane łupinami cebuli. Niedużo osób zdaje sobie sprawę jak dużo jest sposobów na farbowanie jajek...
    12,45 zł
  • Wegańskie smarowidła na domowym pieczywie - iwona orzechowska-zeidler

    Zobacz w sklepie Wegańskie smarowidła na domowym pieczywie - iwona orzechowska-zeidler
    Pożywne i zdrowe smarowidła można przygotować niemal ze wszystkiego – lista produktów jest bardzo bogata, a możliwości ich łączenia nieograniczone....
    23,25 zł
  • Bromatologia zarys nauki o żywności i żywieniu Wydawnictwo lekarskie pzwl

    Zobacz w sklepie Bromatologia zarys nauki o żywności i żywieniu Wydawnictwo lekarskie pzwl
    Tytuł Bromatologia. Kształt nauki o żywności i żywieniu Autorzy Henryk Gertig, Juliusz Przysławski Język polski Wydawnictwo PZWL ISBN 978-83-200-3603-9...
    165,30 zł
  • Potrawy wielkanocne Olesiejuk

    Zobacz w sklepie Potrawy wielkanocne Olesiejuk
    Zbiór ponad 60 przepisów na tradycyjne dania obfitanocne. Obok przystepnych i szczególowych instrukcji zamieszczono ponad 30 barwnych fotografii.
    6,43 zł