Strączki na naszych stołach goszczą coraz częściej, lecz ciągle za rzadko. Soczewica, groch, fasola, bób, ciecierzyca i soja to mnogość wartości odżywczych. Zastosowanie tych roślin w zupach, sałatkach, sosach, daniach głównych czy deserach daje wprost nieograniczone możliwości łączenia smaków oraz aromatów nie tylko wegetarianom i weganom, lecz także wielbicielom dań mięsnych czy ryb.
Blisko 90 oryginalnych przepisów zilustrowanych niepowtarzalnymi autorskimi zdjęciami to najkorzystniejszy dowód na to, że z warzyw strączkowych można wyczarować wyraźnie więcej niżeli fasolkę po bretońsku czy grochówkę.
Daj się zatem zaprosić na prawdziwą kulinarną ucztę i odkryj strączki na nowo! Maria Banach, pierwszy polski BlogerChef, czerpie inspiracje z najróżniejszych kuchni świata, nie zapominając jednak o polskiej tradycji.
efektem tych kreatywnych kulinarnych eksperymentów są atrakcyjne i smakowite dania, takie jak: brownie z fasoli, lody z czerwonej soczewicy, sajgonki z bobem, frytki z żółtej fasoli, tort waniliowo-groszkowy, orientalne pierożki z soi czy popcorn lub burgery z ciecierzycy.
Niech sezon na STRĄCZKI trwa cały rok! O autorce: Maria Banach – zdobywczyni tytułu pierwszego w Polsce BlogerChefa w ogólnopolskim konkursie kulinarnym dla blogerów, od sześciu lat z powodzeniem prowadzi blog Gruszkazfartuszka.pl Uwielbia planszówki, filmy z superbohaterami i wszystko, co związane z DIY.
Tytuł Strączki wyd. 2 Autor Maria Banach Wydawnictwo Samo Sedno EAN 9788367215992 ISBN 9788367215992 Kategoria Kuchnia,diety\Diety i zdrowe żywienie ilość stron 216 Rok wydania 2022 Oprawa Twarda Wydanie 2
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Strączki. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.