W tym nieporównanym i efektownie ilustrowanym poradniku autorka i prezenterka kulinarna, Alice Zaslavsky, przedstawia 50 ulubionych warzyw i ponad 150 przepisów odzwierciedlających tradycję i postępowość, tak jak przystało na korzystne gotowanie.
Pomysłowo zorganizowana według kolorów książka i wzbogacona wskazówkami ponad 50 najlepszych szefów kuchni na świecie, jak scalać smaki, kupować, przechowywać i gotować warzywa i sprytnie sobie radzić w kuchni, pomoże jednocześnie początkującym, jak i zapalonym kucharzom zmienić pryzmę nudnych płodów rolnych w nieszablonowy posiłek.
Dla wegetarianina albo kogoś preferującego warzywa „Warzywa w roli głównej" to najszczególniej ambitna i wyczerpująca publikacja na ten temat, a także wyśmienita odpowiedź na odwieczne pytanie: co dziś zjemy? atuty TEJ KSIĄŻKI • Wegetariańska, ale inna aniżeli te, które znasz!
Prawie 500 stron, ilustrowanych fotografiami i grafikami, w tym ponad 150 pionierskich przepisów • wyjątkowa szata graficzna z kodowaniem kolorami, z przydatnym zestawieniem czasu i przetestowanych metod gotowania • Wskazówki znamienitych szefów kuchni, takich jak Joan Roca, Matt Preston, Rick Stein, Massimo Bottura i Curtis Stone • Autorka, która oczarowała publiczność programu MasterChef, propaguje postępową kuchnię i prowadzi imprezy kulinarne na całym świecie O KSIĄŻCE To wyśmienity poradnik dla każdego, kto chce otworzyć swój umysł, serce i lodówkę na dostatek chrupiących możliwości.
Szukaj według koloru, żeby dowiedzieć się, jak obchodzić się z dowolnym warzywem kupionym na targu lub w sklepie i jak najlepiej je przyrządzić. Skorzystaj z fantastycznych przepisów oraz lekcji gotowania, technik, łączenia smaków i porad niektórych z najmocniej cenionych szefów kuchni z całego świata.
Ponad 150 zaprezentowanych tu przepisów sprawi, iż gotowanie na bazie warzyw stanie się przyjemnością, a nie obowiązkiem. Nie wszystkie dania są wegetariańskie,łatwo mogą się takie stać. Alice Zaslavsky to świeży głos na arenie kulinarnej, z godnymi pozazdroszczenia znajomościami w międzynarodowych (i lokalnych) kręgach szefów kuchni.
oferuje najmocniej wszechstronną i ambitną książkę na temat warzyw – nieśmiertelny prezent dla każdego miłośnika jedzenia. O AUTORCE Alice Zaslavsky mieszka w Australii. Była nauczycielką w szkole przeciętnej i ulubienicą publiczności programu MasterChef.
obecnie jest jurorką kulinarną, pisarką i propagatorką zdrowego stylu odżywania się. Wszystko, co robi i głosi, dotyczy warzyw. Stworzyła innowacyjny cyfrowy komplet narzędzi Phenomenom dla nauczycieli i rodziców, w tym plany lekcji, webisody i podcasty Nomcast.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Warzywa w roli głównej przewodnik po kuchni nowoczesnej. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.