Zdjęcia produktu


Zarządzanie jakością, AZ#77FE488DEB/DL-ebwm/pdf (Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu)

(Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu / 9788382110739)
E-booki Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
Dostepność na dzień 22.11.2024: w magazynie

Promocyjna oferta cenowa:

48,45 zł
Sklep TaniaKsiazka.pl
Przejdź do sklepu Najlepsza oferta w bazie!
Przejdź do sklepu 48,45 zł - najtaniej w bazie!

Prezentowana oferta sklepu TaniaKsiazka.pl jest najbardziej atrakcyjna cenowo spośród setek sklepów internetowych w naszej bazie. Przeglądaj pełny ranking cen i ofert Porównanie cen następuje w czasie rzeczywistym.

Recenzje i opinie

Opis produktu Zarządzanie jakością, AZ#77FE488DEB/DL-ebwm/pdf

Tytuł Zarządzanie jakością Wydawnictwo Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu ISBN 978-83-8211-073-9 Rok wydania 2022 Poznań Wydanie 1 liczba stron 325 Format pdf Spis treści Wprowadzenie
1. Zarządzanie jakością w zarządzaniu organizacją
1.1. Istota i pojęcie jakości
1.2. Jakość w działalności organizacji
1.3. Geneza i ewolucja podejścia do zarządzania jakością
1.4. Prekursorzy koncepcji zarządzania jakością
1.5. Nagrody jakości
Zagadnienia
Bibliografia
2. Koncepcje zarządzania jakością
2.1. Istota koncepcji kompleksowego zarządzania jakością (TQM)
2.2. Koncepcje lean
2.3. Koncepcja six sigma
2.4. Koncepcja lean six sigma
2.5. Znormalizowane systemy zarządzania
Zagadnienia
Bibliografia
3. System oceny zgodności
3.1. Podstawowe definicje związane z oceną zgodności
3.2. Normalizacja
3.3. Certyfikacja
3.4. Akredytacja
3.5. Audyt
Zagadnienia
Bibliografia
4. System zarządzania jakością
4.1. Projakościowe zarządzanie w organizacji
4.2. Podejście oparte na ryzyku
4.3. Znormalizowane zarządzanie jakością
4.4. Wydajność systemu zarządzania jakością
Zagadnienia
Bibliografia
5. Systemy zarządzania jakością w branży żywnościowej
5.1. Prawne aspekty zarządzania jakością w branży żywnościowej
5.2. Istota kształtowania jakości produktów żywnościowych
5.3. Międzynarodowe standardy zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności
5.4. Międzynarodowe systemy zapewnienia jakości żywności
5.5. Polskie systemy jakości żywności
5.6. Polskie znaki na produktach spożywczych
Zagadnienia
Bibliografia
6. Wybrane branżowe standardy w zakresie zarządzania jakością
6.1. Zarządzanie jakością w branży motoryzacyjnej
6.2. System zarządzania jakością usług IT
6.3. Zarządzanie jakością w branży medycznej
6.4. Zapewnienie jakości dostaw w przemyśle lotniczym
6.5. System zarządzania w branży telekomunikacyjnej
6.6. Wymogi NATO w zakresie zarządzania jakością
6.7. Zarządzanie łańcuchem dostaw w branży kolejowej
Zagadnienia
Bibliografia
7. Ekonomiczne aspekty jakości
7.1. Podstawy ekonomiki jakości
7.2. Koszty jakości – kształt problematyki
7.3. Modele kosztów jakości
7.4. Rachunek kosztów jakości jako narzędzie wspomagające zarządzanie organizacją
7.5. Implementacja rachunku kosztów jakości – aspekty poręczne
7.6. Rachunek kosztów jakości – uwagi końcowe
Zagadnienia
Bibliografia
8. Klasyczne narzędzia zarządzania jakością
8.1. Istota i klasyfikacja metod i narzędzi zarządzania jakością w organizacji
8.2. Podstawowe narzędzia rozwiązywania problemów jakościowych w organizacjach
Zagadnienia
Bibliografia
9. Pozostałe metody i narzędzia wspierające zarządzanie jakością
9.1. Diagram pokrewieństwa
9.2. Diagram relacji
9.3. Diagram systematyki
9.4. Diagram macierzowy
9.5. Macierzowa analiza informacji
9.6. Wykres programowy procesu decyzji
9.7. Diagram sieciowy
9.8. Burza mózgów (ang. Brainstorming)
Zagadnienia
Bibliografia
Quality management (Summary)

Dane oraz specyfikacja:

Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2017

  • Zarządzanie jakością (sklep TaniaKsiazka.pl)
    48,45 zł Sklep TaniaKsiazka.pl
    Przejdź do sklepu

W naszym rankingu znajduje się 1 promocyjnych ofert w cenie 48,45 zł.

Opinie i recenzje użytkowników

Dodaj opinie lub recenzję dla Zarządzanie jakością, AZ#77FE488DEB/DL-ebwm/pdf. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.

Produkty powiązane

Inne w kategorii E-booki