Zdjęcia produktu


Kreowanie jakości handlowej artykułów żywnościowych

(Wydawnictwo Uniwersytetu Rzeszowskiego / Piotr Cyrek,Maria Grzybek,Sylwester Makarski / 9788379963225)
E-booki
Dostepność na dzień 25.11.2024: w magazynie

Promocyjna oferta cenowa:

18,95 zł
Sklep TaniaKsiazka.pl
Przejdź do sklepu Najlepsza oferta w bazie!
Przejdź do sklepu 18,95 zł - najtaniej w bazie!

Prezentowana oferta sklepu TaniaKsiazka.pl jest najbardziej atrakcyjna cenowo spośród setek sklepów internetowych w naszej bazie. Przeglądaj pełny ranking cen i ofert Porównanie cen następuje w czasie rzeczywistym.

Recenzje i opinie

Opis produktu Kreowanie jakości handlowej artykułów żywnościowych

Wraz z rosnącym dobrobytem społecznym wzrasta rola jakościowych aspektów życia, równocześnie w sferze konsumpcji, produkcji, jak i wymiany. Tendencja ta ujawnia się w zmianach zachowań zakupowych klientów, którzy w coraz większym stopniu podejmują decyzje nabywcze w oparciu o subiektywnie dokonywaną ocenę jakości towarów.

niezwykle istotnego znaczenia aspekty jakościowe nabierają w odniesieniu do artykułów żywnościowych, których walory prozdrowotne, łączone często z atrybutami organiczności, stają się jednym z podstawowych wyznaczników jakości.

W ten obszar wpisują się przekształcenia strukturalne sfery produkcji rolnej i przetwórstwa żywnościowego, a także rozwój żywności ekologicznej. Znaczną determinantą jakości towarów, w tym artykułów żywnościowych jest na dodatek sfera podmiany handlowej wszystkich szczebli obrotu.

Pozwala ona na konfrontację pragnień nabywczych klientów finalnych z realną ofertą sfery wytwórczej wspieraną działaniami pośrednictwa handlowego. Wybrane aspekty kształtowania jakości handlowej artykułów żywnościowych, obecne zarówno w ramach relacji detalistów z klientami indywidualnymi, jak i pomiędzy pośrednikami handlowymi zróżnicowanych szczebli obrotu i ujawniające się w ramach stosunków handlowych postulaty w odniesieniu do sfery wytwórczej znalazły odzwierciedlenie w niniejszym opracowaniu.

Zostały one zaprezentowane na tle ogólnych uwarunkowań procesów kształtowania jakości, wyodrębnionych jednocześnie rozwiązaniami prawnymi, jak i tendencjami w zachowaniach konsumpcyjnych i wreszcie specyfiką produkcji i obrotu artykułów żywnościowych.

Szczególną uwagę zwrócono na cykl ekologizacji żywności oceniany z perspektywy preferencji nabywców finalnych

Dane oraz specyfikacja:

  • Kategoria

    E-booki
  • ISBN

    9788379963225
  • Autor

    Piotr cyrek,maria grzybek,sylwester makarski
  • Wydawnictwo

    Wydawnictwo uniwersytetu rzeszowskiego
  • Przecena

    -
  • Opinia użytkowników

    -

Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2017

  • Kreowanie jakości handlowej artykułów żywnościowych (sklep TaniaKsiazka.pl)
    18,95 zł Sklep TaniaKsiazka.pl
    Przejdź do sklepu

W naszym rankingu znajduje się 1 promocyjnych ofert w cenie 18,95 zł.

Opinie i recenzje użytkowników

Dodaj opinie lub recenzję dla Kreowanie jakości handlowej artykułów żywnościowych. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.

Produkty powiązane

Inne w kategorii E-booki