Barbara Jakomowicz-Klein w książce "Dieta dla mózgu" stara się odpowiedzieć na pytania: czy istnieje ścisły związek między tym co jemy, a wydolnością i możliwością zahamowania procesów starzenia się naszego mózgu? Czy można pomóc w utrzymaniu zdolności umysłowych poprzez dostarczanie organizmowi właściwych witamin i elementów mineralnych? Czy wykorzystywanie trafnej diety wpływa na efektywność naszego umysłu? Ludzki umysł bywa niedoskonały, niejednokrotnie zawodzi.
Warto więc czasem popracować nad jego kondycją. Sposobów na poprawienie koncentracji i usprawnienie procesów myślowych są tysiące. W swojej książce autorka w formie pytań i odpowiedzi dostępnie opisała funkcjonowanie układu nerwowego i mózgu, przybliżyła pojęcia, takie jak pamięć, inteligencja i – co najważniejsze – przedstawiła wpływ diety na produktywność umysłu.
Tak, tak! Problemy z koncentracją, nieumiejętność skupienia się, kłopoty ze snem, przygnębienie, a choćby stany depresyjne mogą być skutkami złego odżywiania się. Co więc zrobić, by poprawić kondycję własnego umysłu? Co jeść, aby usprawnić procesy myślowe i uniknąć apatii, zmęczenia, a także zaburzeń w funkcjonowaniu układu nerwowego? Czym przyprawiać dania, żeby polepszyć własne samopoczucie i ustrzec się "zapominalstwa"? Odpowiedzi na powyższe pytania znajdują się na kartach tej książki.
koniecznie do niej sięgnij! Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Dieta dla mózgu. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.