Z tą książką pieczenie stanie się chlebem powszednim! Czy wiesz, iż można piec bez wyrabiania, bez specjalnego sprzętu, a także doświadczenia i w ten sposób wypełnić dom najpiękniejszym zapachem świata – zapachem świeżo upieczonego chleba? Po prostu łączysz komponenty, odstawiasz do wyrośnięcia, kreujesz i hyc do pieca. I co najważniejsze – ta technika opracowana przez norweską gwiazdę kulinarną pasuje do wszelkich rodzajów wypieków: od pulchnych bułeczek cynamonowych, po pizzę z chrupiącą skórką i nadzwyczajny świeży chleb. Znajdziesz tu ponad 100 sprawdzonych przepisów, na widok których dosłownie cieknie ślinka. W tym patenty na drugie życie czerstwego pieczywa i kilka pomysłów na ulubione smarowidła do chleba. A wszystko przepełnione kwintesencją norweskości, czyli pomysłami, jak nie utrudniać sobie życia, żeby było przyjemne i smaczne. ––––––– Ina-Janine Johnsen jest najmocniej znana jako autorka bloga Mat på Bordet (podano do stołu). To tam profesjonalna szefowa kuchni od ponad 10 lat dzieli się przepisami, które są lubiane w całej Skandynawii. Opublikowała już kilka bestsellerowych książek kucharskich i codziennie inspiruje ponad 100 tysięcy obserwujących na Instagramie. Tytuł Buła i przyjaciele. Dupki, piętki i słodkie okruszki Autor Ina Janine Johnsen Tłumacz Marta Hopfer-Gilles Wydawnictwo duża LITERA EAN 9788380328778 ISBN 9788380328778 Kategoria Kuchnia,diety\Kuchnia liczba stron 280 Rok wydania 2023 Oprawa Twarda
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Buła i przyjaciele. dupki, piętki i słodkie okruszki. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.