Zeszyt ćwiczeń zawiera zestawy zadań teoretycznych i ćwiczeń funkcjonalnych z technice gastronomicznej z towaroznawstwem z zakresu wykorzystania mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny i drobiu i ryb w technologii gastronomicznej, techniki realizowania potraw półmięsnych, barowych i dań garmażeryjnych, a także deserów i napojów. Obejmuje w dodatku charakterystykę zywienia dietetycznego. W każdym temacie zamieszczono różne typy zadań testowych pomagających w przygotowaniu do egzaminu zawodowego i oznaczonych ikoną: przejrzyj, czy wiesz.
Zeszyt dedykowany jest dla uczniów kształcących się w zawodzie kucharz znikomej gastronomii, ale może być używany w nauczaniu innych zawodów gastronomicznych, takze na poziomie technikum (np. Kucharz, kelner, technik żywienia i gospodarstwa domowego, technik organizacji usług gastronomicznych).
Autorzy: Superczyńska Ewa, Żylińska-Kaczmarek Melania
Format: 16.5x23.5cm
Głębokość (mm): 10
Grupa towarowa: Książka
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Techn. gastron. z towar. w pytaniach cz.2 2 wz - ewa superczyńska. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.