ładna książka. Ugotuję z niej wszystko po kolei. Nigella Lawson Ta książka to list miłosny do Palestyny, w którym z zachwytem opisano jej kuchnię, produkty, historię, przyszłość i ludzi - wytwarzając kolorowy kalejdoskop ponad 110 przepisów i opowieści współautorów Jerozolimy i Ottolenghi PROSTO.
Sami i Tara zapraszają cię w podróż po Betlejem, Wschodniej Jerozolimie, Nablusie, Hajfie, Akce, Nazarecie, Galilei i Zachodnim Brzegu. Każdy region to odrębna, jedyna w swoim rodzaju kulinarna opowieść.
Prawdziwa uczta dla zmysłów. Oto doskonała mieszanka potraw konwencjonalnych i współczesnych. Przepisy przekazywane z pokolenia na pokolenie, przystosowane do dzisiejszych kuchennych realiów i zupełnie świeże, będące owocem spotkań autorów z rolnikami i producentami żywności w całej Palestynie.
Zastaw swój stół przepysznym jedzeniem - od kolorowych sałatek, smakowitych zup i zdrowych kasz, poprzez wyborne pieczywo i nieskomplikowane potrawy jednogarnkowe, aż po rozkosznie pachnące łakocie. Wyszukasz tu proste w przygotowaniu dania na biesiadę w większym gronie oraz smaczne codzienne posiłki.
Niesamowite potrawy inspirowane kuchnią palestyńską, które z radością przyrządzisz, zjesz, pokochasz i na stałe włączysz do swojego repertuaru. Tytuł Palestyna. Książka kucharska Autorzy Tara Wigley, Sami Tamimi Wydawnictwo Filo EAN 9788362903580 ISBN 9788362903580 Kategoria Literatura, Kulinaria ilość stron 352 Format 275x200 mm Rok wydania 2021 Oprawa twarda
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Palestyna. książka kucharska. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.