Kuchnia polska TO JEST TO! przeróżna, arcysmaczna, coraz bardziej postępowa. Zmienia się tak samo dynamicznie jak nasz kraj i bez kompleksów wytrzymuje konkurencję najistotniej znanych kuchni europejskich.
W ostatnich latach wydano niemało książek genialnych szefów kuchni propagujących innowacyjną kuchnię polską,często są to propozycje nie dla kucharzy amatorów lecz dla innowacyjnych, wyekwipowanych w kosmiczny sprzęt.
Trudno w przeciętnym polskim M3 operować ciekłym azotem, pistoletem wędzarniczym, strzelającym cukrem czy maszyną sous vide. Moja książka jest dla tych wszelkich, którzy posiadają w kuchni sprzęt podstawowy - nóż, deskę do krojenia, garnek i blender.
Którzy kochają tradycyjną kuchnię polską, lecz chcą zaskoczyć siebie i gości należycie znanymi daniami przyrządzonymi i podanymi inaczej. Zatem noże w dłoń, para buch, wyobraźnia w ruch! Witajcie w świecie barwnych pierogów, tatara z lubczykiem i śledzi z kawiorem.
Niech smak pstrąga w maku i tęczowych gołabków będzie z Wami! Kasia Bosacka Tytuł Bosacka po polsku postępowe przepisy kuchni polskiej Autor Katarzyna Bosacka Wydawnictwo PUBLICAT EAN 9788324522040 ISBN 9788324522040 Kategoria Kuchnia,diety\Autorskie książki kucharskie liczba stron 160 Format 21x26.5x1.9 cm Rok wydania 2016 Oprawa Twarda Wydanie 1 Waga 0.92 kg
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Bosacka po polsku Nowoczesne przepisy kuchni polskiej - Dostawa 0 zł. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.