Książka poświęcona wykorzystaniu popularnych,przystępnych, dzikich roślin, do przygotowywania zdrowych, smacznych, a zarazem wyrafi nowanych potraw.znajdziemy tu opowieści o roślinach, które warto użyć w kuchni, ich smakach, walorach odżywczych i oddziaływaniu na nasz organizm.Dowiemy się w jakich porach roku je zbierać i w jaki sposób zachowywać ich walory na dłużej.
Co robić, aby je posiadać w kuchni niezależnie od sezonu zbiorów, czyli jak osuszać, kwasić, kisić, smażyć i nastawiać nalewki.Grazyna i Jarek Uścińscy prowadzą wspólnie restaurację Moonsfera w Warszawie.Grażyna włącza się ponadto w szkolenia dla hoteli i restauracji, a na ogół dla nauczycielii uczniów szkół gastronomicznych.
Jej kursy i pokazy cieszą się niezwykłym powodzeniem w całym kraju.Drugą wielką pasją Grażyny jest ogród. O roślinach wie prawie wszystko i potrafi tę wiedzę świetnie użyć w kuchni. Swymi doświadczeniami ochoczo i umiejętnie dzieli się z innymi, czego ten poradnik jest najkorzystniejszym przykładem.Jarek z kolei uwielbia gotować, posiada też niezwykłą umiejętność – wytwarza perfekcyjne, autorskie recepturyna nieszablonowe dania.
Każde z nich to prawdziwe arcydzieło sztuki kulinarnej. Zarządza restauracją i podobnie jak Grażyna, prowadzi liczne szkolenia dla firm, a także warsztaty gotowania. Jest prezesem Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni.
nadzoruje przygotowania polskiej ekipynarodowej do udziału w międzynarodowych konkursach. Tytuł Zdrowie w smaku niezwykłe dania ze zwykłych roslin Autorzy Grażyna Uścińska, Jarosław Uściński Wydawnictwo Rea EAN 9788379931613 ISBN 9788379931613 Kategoria Kuchnia,diety\Autorskie książki kucharskie liczba stron 440 Format 20.5x25.5x2.9 cm Rok wydania 2016 Oprawa Twarda Wydanie 1 Waga 1.297 kg
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Zdrowie w smaku.niezwykłe dania ze zwykłych roślin. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.