Czy wiesz, że piec piekarski ma już ponad 5000 lat? Czy pamiętasz niezapomniany zapach i smak chleba z dzieciństwa? Dzięki tej książce poznasz nie tylko budowę, ale także historię, tradycje i metody wypieku chleba w najmocniej naturalny sposób. Piece służą także do wypieku wszelkiego rodzaju ciast, deserów, warzyw, zapiekanek, pizzy, a choćby mięs. Kilkanaście oryginalnych i konwencjonalnych przepisów zawartych w książce pozwala sprawdzić się wspaniale w roli piekarza. Dzięki przedstawionym tutaj szczegółowym instrukcjom, w zależności od potrzeb i możliwości (także finansowych), można samemu krok po kroku zbudować piec piekarski: począwszy od prostego niewiele znaczącego pieca z gliny, przez piec ogrodowy, a skończywszy na murowanym piecu piekarskim w domu. Budowa pieca z tą książką będzie przebiegała bezproblemowo, ponieważ uwzględniono materiały budowlane przystępne na polskim rynku. Mamy nadzieję, iż książka ta zachęci do kontynuowania wspaniałej tradycji wypieku chleba i nie tylko...
- Ciężar: 0,31
- Format: 16.5x22.5cm
- ISBN: 9788376490823
- Język oryginalny: niemiecki
- Języki: polski
- Kod wydawcy: 22157
- Miejscowość: Katowice
- pojemność: 176
- Oprawa: Miękka
- PKWiU: 58.11.1
- Podtytuł: Instrukcje budowy pieców kamiennych i glinianych
- Redakcja: Lorenz-Ladener Claudia
- Rok wydania: 2013
- Tłumacze: Jamrozik Katarzyna
- rodzaj publikacji: KS
- Tytuł oryginalny: Holzbacköfen im Garten. Bauanleitungen für Lehm- und Steinöfen
- Wydanie: 1
- Wydawca: Kos
- Wysokość: 12
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Piece w ogrodzie. instrukcje budowy pieców kamiennych i glinianych - claudia lorenz-ladener. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.