Zdrowe odżywianie jako klucz do skuteczności umysłowej i równowagi psychicznej.
Garść słodkich żelek jako antidotum na stres w pracy. Pobudzające espresso zaraz po obiedzie. Talerz makaronu jako kropelka szczęścia w morzu smutków. Wszyscy wiemy, iż jedzenie i picie zmieniają nasze stany emocjonalne.korzystny sposób odżywiania może zdziałać o sporo więcej, niżeli tylko wpłynąć na nasz humor: udoskonala zdolność uczenia się i pamięć, łagodzi stany depresyjne, a także lęki. Dodatkowo rozsądnie dostosowane produkty spożywcze pozwolą na utrzymanie szarych komórek w dobrej formie aż do późnej starości.
Książka ta w jasny sposób wyjaśnia procesy biochemiczne, jakie zachodzą w naszej głowie. Infografiki i tabele umożliwiają szybką orientację w najważniejszych omawianych zagadnieniach. W ten sposób najnowsza wiedza naukowa z dziedziny medycyny żywienia znajduje się w zasięgu naszej ręki.
Przeczytaj, jak korzystny sposób odżywiania pomoże ci wydajnie zapobiegać między innymi depresji, migrenie, chorobie Alzheimera, chorobie Parkinsona, stwardnieniu rozsianemu itp. Dowiedz się, dlaczego właśnie kuchnia śródziemnomorska proponuje naszemu mózgowi dużo czynników ochronnych. Przeczytaj, które produkty spożywcze pomogą ci pokonać ponury nastrój, lepiej spać i cieszyć się ulepszoną koncentracją i wydolnością umysłową. 30 smakowitych przepisów rozbudzi ochotę na pyszne jedzenie, którego każdy kęs będzie czymś korzystnym dla psychiki, umysłu oraz nerwów.
Tytuł Dr Food. Dla mózgu, psyche i nerów ze stali Autor Bernhard Hobelsberger,Jurgen Vormann,Ira Konig Tłumacz Magdalena Kaczmarek Wydawnictwo Esteri EAN 9788366960237 ISBN 9788366960237 Kategoria Poradniki\Uroda i zdrowie ilość stron 32 Rok wydania 2021 Oprawa Twarda Wydanie 1
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Dr food. dla mózgu, psyche i nerów ze stali. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.