świeże wydanie kulinarnego bestsellera „Sztuka fermentacji”! Jeśli kiszenie kojarzy ci się tylko z ogórkami, jesteś ewidentnie w błędzie! Okazuje się, iż sztuka fermentacji znana jest już od dawnych czasów i obejmuje tak dużo dziedzin, że trudno byłoby opowiedzieć o tym tylko w jednej książce!
Sięgając po Sztukę fermentacji, zdobędziesz rzetelną i sprawdzoną wiedzę na ten temat. Kisić można dosłownie każdą jadalną roślinę. Autor najpierw zapoznaje nas z historią fermentacji, przedstawia jej zalety i ogromne walory zdrowotne.
Ostrzega przed trudnościami i podaje rozwiązania problemów, jakie przeważnie pojawiają się podczas fermentowania. "Sztuka fermentacji" to jeszcze nieprzeciętny spis przepisów z całego świata: na kombuchę, pastę miso, natto, miody pitne, wino, czy ryby!
Tak naprawdę kisić możemy wszystko pod warunkiem, iż wiemy, jak to robić. Nic nie będzie już skomplikowane, jeśli sięgniemy po ten poradnik. Autor przekonuje nas, iż tak naprawdę kiszenie to najlepsze wyjście, które gwarantuje nam zdrowie i nadzwyczajne doznania smakowe.
W jasny, klarowny i rzetelny sposób ukazuje swoją wiedzę i zachęca do tego, żeby zgłębiać ją dalej. Od tej pory sztuka fermentacji nie będzie już dla ciebie czarną magią, ale czymś całkowicie naturalnym.
Tytuł Sztuka fermentacji. Ergonomiczne wskazówki z całego świata na temat cyklu kiszenia i fermentacji warzyw, owoców, miodu Autor Sandor Ellix Katz Tłumacz Bartłomiej Kotarski Wydawnictwo żeńskie EAN 9788367014359 ISBN 9788367014359 Kategoria Kuchnia,diety\Inne liczba stron 656 Rok wydania 2022 Oprawa Twarda Wydanie 2
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Sztuka fermentacji. praktyczne wskazówki z całego świata na temat procesu kiszenia i fermentacji warzyw, owoców, miodu. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.