Zdjęcia produktu


Dietetyczna kuchnia wegetariańska (Z. Wieczorek-Chełmińska)

(2009 / 224 / PZWL / Z. Wieczorek-Chełmińska / 9788320058390)
E-booki Z. Wieczorek-Chełmińska
Dostepność na dzień 24.11.2024: w magazynie

Promocyjna oferta cenowa:

94,05 zł
Sklep TaniaKsiazka.pl
Przejdź do sklepu Najlepsza oferta w bazie!
Przejdź do sklepu 94,05 zł - najtaniej w bazie!

Prezentowana oferta sklepu TaniaKsiazka.pl jest najbardziej atrakcyjna cenowo spośród setek sklepów internetowych w naszej bazie. Przeglądaj pełny ranking cen i ofert Porównanie cen następuje w czasie rzeczywistym.

Recenzje i opinie

Opis produktu Dietetyczna kuchnia wegetariańska

Tytuł Dietetyczna kuchnia wegetariańska Autor Z. Wieczorek-Chełmińska Język polski Wydawnictwo PZWL ISBN 978-83-200-5839-0 Rok wydania 2009 Warszawa Wydanie 1 liczba stron 224 Format epub, mobi Spis treści Część ogólna 11 Wstęp 11 Zapotrzebowanie na energię i elementy odżywcze 13 Energia 13 Białka 14 Białka pochodzenia zwierzęcego 15 Białka pochodzenia roślinnego 16 Węglowodany 17 Indeks glikemiczny 17 Błonnik 21 Tłuszcze (lipidy) 21 Kwasy tłuszczowe nasycone 22 Kwasy tłuszczowe jednonienasycone 22 Kwasy tłuszczowe wielonienasycone 23 Witaminy rozpuszczalne w tłuszczach 26 Witaminy rozpuszczalne w wodzie 28 Witaminy 25 Witaminy rozpuszczalne w tłuszczach 26 Witaminy rozpuszczalne w wodzie 28 komponenty mineralne 31 Makropierwiastki 31 Mikropierwiastki 35 Charakterystyka niektórych grup produktów spożywczych zalecanych w diecie laktoowowegetariańskiej 38 Produkty zbożowe 38 Pszenica i produkty z pszenicy 39 Żyto i produkty z żyta 40 Owies i produkty z owsa 40 Ryż i produkty z ryżu 41 Jęczmień i produkty z jęczmienia 41 Kukurydza i produkty z kukurydzy 42 Proso i produkty z prosa 42 Gryka i produkty z gryki 42 Pozostałe zboża 43 Nasiona roślin strączkowych 43 Świeże rośliny strączkowe 44 Suszone nasiona roślin strączkowych 44 Warzywa 45 Charakterystyka niektórych warzyw 45 Warzywa kapustne 46 Warzywa okopowe 47 Kiełki 49 Warzywa morskie — algi (glony morskie) 50 Owoce 51 Niektóre owoce jagodowe 51 Owoce cytrusowe 52 Niektóre pozostałe owoce 52 Podział warzyw i owoców z punktu widzenia żywieniowego 53 Orzechy i ziarna 53 Nabiał i jego substytuty 55 Mleko krowie 55 Mleko kozie 55 Sery 56 Jajka 56 Substytuty jajek 56 Oleje i tłuszcze stałe 57 Oleje i oliwa z oliwek 57 Tłuszcze stałe 58 Przyprawy 58 Przygotowanie i wykorzystywanie przypraw 59 Rośliny dostarczające części zielnych 60 Rośliny dostarczające liści 61 Rośliny dostarczające kwiatów 61 Rośliny dostarczające owoców albo nasion 62 Rośliny dostarczające korzeni lub kłączy 63 Rośliny dostarczające kory 63 Warzywa przyprawowe 63 Sosy przyprawowe 64 Dodatki słodzące 64 Naturalne środki słodzące 65 Wybrane zagadnienia z technologii sporządzania potraw 65 Miary gospodarcze 65 Wyposażenie kuchni w standardowy sprzęt gospodarstwa domowego 66 Sposoby sporządzania potraw 69 Charakterystyka i zastosowanie diet wegetariańskich w profilaktyce i leczeniu 71 1. Dieta profilaktyczna — racjonalne żywienie z odpowiednią ilością błonnika pokarmowego (włókna roślinnego) 72 Zasady diety wegetariańskiej profilaktycznej 73 Tygodniowy jadłospis dla laktoowowegetariańskiej diety profilaktycznej 77 2. Dieta łatwo strawna laktoowowegetariańska ze rozszerzoną zawartością białka 78 Zasady diety wegetariańskiej ze rozszerzoną zawartością białka 80 Tygodniowy jadłospis dla diety laktoowowegetariańskiej ze powiększoną ilością białka 87 3. Dieta łatwo strawna z ograniczeniem białka 89 Zasady diety łatwo strawnej z ograniczeniem białka 89 Tygodniowy jadłospis dla diety z łatwością strawnej z ograniczeniem białka (40-50 g) 96 4. Dieta prosto strawna z ograniczeniem tłuszczu i błonnika pokarmowego 98 Zasady diety prosto strawnej z ograniczeniem tłuszczu i błonnika pokarmowego 99 Tygodniowy jadłospis dla diety łatwo strawnej z ograniczeniem tłuszczu i błonnika pokarmowego 107 5. Dieta z łatwością strawna z ograniczeniem substancji pobudzających wydzielanie soku żołądkowego 109 Zasady diety łatwo strawnej z ograniczeniem substancji pobudzających wydzielanie soku żołądkowego 109 Tygodniowy jadłospis dla diety z łatwością strawnej z ograniczeniem substancji pobudzających wydzielanie soku żołądkowego 116 6. Dieta z ograniczeniem sodu 118 Zasady diety z ograniczeniem sodu, a także zalecenia w chorobie nadciśnieniowej 119 Tygodniowy jadłospis dla diety z ograniczeniem sodu 123 7. Dieta węglowodanowa niskoenergetyczna 125 Zasady diety węglowodanowej niskoenergetycznej 125 Sposób sporządzania kleików 125 Jednodniowy jadłospis dla diety węglowodanowej niskoener

Dane oraz specyfikacja:

  • Kategoria

    E-booki
  • Producent

    Z. Wieczorek-Chełmińska
  • ISBN

    9788320058390
  • Autor

    Z. wieczorek-chełmińska
  • Wydawnictwo

    Pzwl
  • Ilość stron

    224
  • Rok wydania

    2009
  • Przecena

    -
  • Opinia użytkowników

    -

Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2017

  • Dietetyczna kuchnia wegetariańska (sklep TaniaKsiazka.pl)
    94,05 zł Sklep TaniaKsiazka.pl
    Przejdź do sklepu

W naszym rankingu znajduje się 1 promocyjnych ofert w cenie 94,05 zł.

Opinie i recenzje użytkowników

Dodaj opinie lub recenzję dla Dietetyczna kuchnia wegetariańska. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.

Produkty powiązane

Inne w kategorii E-booki