Zdjęcia produktu


Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka (Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego)

(9788323339663)
Zdrowie, medycyna, uroda Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego
Dostepność na dzień 22.12.2024: w magazynie

Promocyjna oferta cenowa:

51,55 zł
Sklep TaniaKsiazka.pl
Przejdź do sklepu Najlepsza oferta w bazie!
Przejdź do sklepu 51,55 zł - najtaniej w bazie!

Prezentowana oferta sklepu TaniaKsiazka.pl jest najbardziej atrakcyjna cenowo spośród setek sklepów internetowych w naszej bazie. Przeglądaj pełny ranking cen i ofert Porównanie cen następuje w czasie rzeczywistym.

Recenzje i opinie

Opis produktu Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka

Książka mieści plastikową analizę zmieniającego się znaczenia żywności w życiu współczesnego człowieka, zarówno w rozmiarze pozytywnym, jak i negatywnym. Eksponuje jej znaczącą funkcję odżywczą, lecz podejmuje również tematykę antropogenizacji żywności. Człowiek bowiem ingeruje we wszystkie etapy powstawania żywności: „od pola rolnika do stołu użytkownika". W żywności zatem mogą się znaleźć: obce i naturalne nieodżywcze substancje związane z produkcją i obrotem, związki pochodzące z emisji przemysłowych, środków transportu i obróbki cieplnej oraz dodatki do żywności celowo dodane oraz alergeny pokarmowe. Dlatego zasadniczego znaczenia nabiera poruszany w podręczniku problem bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, jednocześnie w skali krajowej, jak i międzynarodowej. Prof. Dr hab. N. Med. Emilia Kolarzyk Tematyka podręcznika jest zróżnicowana, a przedstawione zagadnienia wymagają interdyscyplinarnego ujęcia, stąd także Autorzy opracowujący poszczególne problemy reprezentują przeróżne dziedziny wiedzy medycznej i przyrodniczej. Sprawia to, iż poziom merytoryczny podręcznika jest wysoki, a rozdziały opracowane są w sposób rzetelny i kompetentny. Zostały uwzględnione najnowsze osiągnięcia naukowe, a także aktualne piśmiennictwo i uregulowania prawne, obowiązujące jednocześnie w Polsce, jak i w innych krajach Unii Europejskiej. Tak napisany podręcznik odnajdzie bez dwóch zdań spore grono odbiorców. Z recenzji prof. Dr. Hab. N. Med. Andrzeja Borzęckiego Z satysfakcją pragnę podkreślić, że rozdziały związane z toksykologią prezentują niezwykle wysoki poziom naukowy, i wyrażam przekonanie, iż takie będzie również odczucie Czytelników. Z całą odpowiedzialnością rekomenduję Czytelnikom podręcznik Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka pod redakcją Emilii Kolarzyk, produkowany przez interdyscyplinarne grono wysokiej klasy specjalistów. Z recenzji prof. Dr. Hab. N. Med. Janusza Pacha

  • Redakcja: Kolarzyk Emilia
  • Wydawca: Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego
  • Format: 16.5x24.0cm
  • Rok wydania: 2020
  • Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
  • objętość: 777
  • Rok wydania: 2022
  • ISBN: 9788323339663
  • Rok wydania: 2023

Dane oraz specyfikacja:

Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2017

  • Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka (sklep TaniaKsiazka.pl)
    51,55 zł Sklep TaniaKsiazka.pl
    Przejdź do sklepu

W naszym rankingu znajduje się 1 promocyjnych ofert w cenie 51,55 zł.

Opinie i recenzje użytkowników

Dodaj opinie lub recenzję dla Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.

Produkty powiązane

Inne w kategorii Zdrowie, medycyna, uroda