technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Przygotowywanie i wydawanie dań. Kwalifikacja HGT.02. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz. Część 2, po podstawówce, szkoła branżowa I stopnia - opis towaru: Znany i renomowany podręcznik dopasowany do podstawy programowej z 2019 r.
omawia skrupulatnie procesy przyrządzania ciast, zup, sosów, a także zakąsek zimnych i gorących. Opisuje także warianty mięs i ich użycie w gastronomii. Demonstruje zasady przygotowywania i podawania napojów alkoholowych i bezalkoholowych.
Pozwala zapoznać się z cechami standardowymi kuchni przeróżnych regionów Polski oraz innych krajów. Liczne rysunki i zdjęcia ułatwiają zrozumienie omawianych treści. Publikacja obfituje w ciekawe przepisy.
Podręcznik dopasowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Mieści kluczową terminologię technologiczną wykorzystywaną w branży gastronomicznej, w przypadku terminów obcojęzycznych wyznaczono ich poprawną wymowę.
Obowiązkowa pozycja w przygotowaniach do egzaminu zawodowego! Wiadomości teoretyczne wsparte licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami przybliżającymi poręczne zastosowanie wiedzy.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Technologia gastronomiczna z... kwal.hgt.02. cz.2. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.