Podręcznik do nauki zawodu technik ekonomista gromadzi treści z zakresu kwalifikacji EKA.04 (Prowadzenie dokumentacji w jednostce organizacyjnej). Pokazuje pokaźny materiał dotyczący gospodarowania zasobami rzeczowymi i dokumentowania zdarzeń gospodarczych.
Porusza zagadnienia związane z gospodarką magazynową i dostarcza informacji o sporządzeniu biznesplanu, takich jak: organizacja cyklu planowania, analiza strategiczna jednostki, sporządzanie planu marketingowego i technicznego przedsiębiorstwa, sporządzanie planu zatrudnienia i płac, a także planu finansowania działalności.
Są to treści, o które poszerzono podręcznik ze względu na wprowadzone zmiany w projekcie nowej podstawy programowej (2019). Publikacja zawiera także rozdziały dotyczące organizacji pracy niedużych zespołów oraz kompetencji personalnych i społecznych.
Treści teoretyczne wsparto licznymi przykładami i ćwiczeniami. Podręcznik dobrano językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Zawiera kluczową terminologię użytkowaną w zawodzie technik ekonomista. Na końcu książki zamieszczono słowniczek pojęć i terminów branżowych, a także wykaz podstawowych pojęć w językach polskim, angielskim i niemieckim.
Obowiązkowa pozycja w przygotowaniach do egzaminu zawodowego! Wiadomości teoretyczne wsparte licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami przybliżającymi funkcjonalne wykorzystanie wiedzy. Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. część 1 przygotowywanie i wydawanie dań. kwalifikacja hgt. 02. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.