Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie kelner. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji T.9 (Obsługiwanie gości). Autorki podręcznika wyczerpująco opisały zagadnienia dotyczące: stanowiska pracy i systemów obsługi kelnerskiej, predyspozycji i umiejętności potrzebnych do wykonywaniu zawodu kelnera, czynności związanych z obsługą gości.
Omówiły zasady opracowywania karty menu, doradzania gościom w wyborze potraw i napojów, przyjmowania i rejestrowania zamówień, nakrywania stołu oraz dopełniania urządzeń, bielizny, zastawy stołowej, a także sprzętu serwisowego do podawania potraw i napojów.
Wiadomości teoretyczne wsparły licznymi przykładami i ćwiczeniami wskazującymi sposoby ich praktycznego wykorzystania.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Obsługa kelnerska. kelner. kwalifikacja t.9. podręcznik. część 1,509KS (1617929). Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.