Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach technik technice żywności i cukiernik. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji T.4 (Produkcja wyrobów cukierniczych).
Autorka wyczerpująco opisała zasady bezpiecznego funkcjonowania zakładu cukierniczego i charakterystyczne wyroby ciastkarskie. Uczeń ma szansę wykonać samodzielnie każdy typ produktu, korzystając z gotowego przepisu i procedur, które często uwzględniają różnice w wyposażeniu szkolnych pracowni. Kontrolę umiejętności poręcznych wspomagają tabele z zestawieniem wad, które powstały w wyrobach na skutek błędów najczęściej popełnianych w procesie produkcji. Pytania na zakończenie rozdziałówpozwalają nie tylko sprawdzić wiedzę, ale także zachęcić ucznia do doskonalenia umiejętności. W podręczniku zamieszczono liczne ilustracje i fotografie.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Technologie produkcji cukierniczej. wyroby cukiernicze. tom ii. część 1. podręcznik do nauki zawodu cukiernik, technolog żywności. szkoły ponadgimnazjalne,509KS (6164354). Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.