Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach technik technice żywności i cukiernik. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji T.4 (Produkcja wyrobów cukierniczych).
Autorka wyczerpująco opisała zasady bezpiecznego funkcjonowania zakładu cukierniczego, a także standardowe wyroby ciastkarskie. Uczeń ma szansę wykonać samodzielnie każdy rodzaj artykułu, korzystając z gotowego przepisu i procedur, które nieraz uwzględniają różnice w wyposażeniu szkolnych pracowni. Kontrolę umiejętności praktycznych wspomagają tabele z zestawieniem wad, które powstały w wyrobach na skutek błędów przede wszystkim popełnianych w procesie produkcji. Pytania na zakończenie rozdziałówpozwalają nie tylko sprawdzić wiedzę, ale także zachęcić ucznia do doskonalenia umiejętności. W podręczniku zamieszczono liczne ilustracje i fotografie.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Technologie produkcji cukierniczej. wyroby cukiernicze. tom ii. część 2. podręcznik do nauki zawodu cukiernik. szkoły ponadgimnazjalne. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.