Tytuł będący następcą wielokrotnie wznawianej Produkcji zwierzęcej!
Podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik – starannie taki, jakiego potrzebują uczniowie: przystępny, obrazowy i napisany prostym językiem.
Porusza zagadnienia związane z prowadzeniem produkcji zwierzęcej. Precyzyjnie omówiono w nim właściwe żywienie zwierząt ze względu na gatunek, typ stosowania oraz liczbę w gospodarstwie, również obowiązek humanitarnego obchodzenia się z nimi. Wnikliwie przedstawiono anatomię zwierząt gospodarskich – w nauce pomagają schematy i zdjęcia!
Część 1. Podręcznika znamionuje hodowlę bydła. W opisach ras bydła przekazano wskazówki, do jakiego typu gospodarstwa rekomenduje się daną odmianę. Przybliżono też przepisy prawne dotyczące warunków utrzymania bydła.
Autorzy publikacji to nauczyciele akademiccy i naukowcy z Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego w Siedlcach, znani m.in. Ze wykorzystywanej w szkołach Produkcji zwierzęcej, którą zastępuje właśnie ten innowacyjny podręcznik.Tytuł będący następcą wielokrotnie wznawianej Produkcji zwierzęcej!
Podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik – precyzyjnie taki, jakiego potrzebują uczniowie: przystępny, obrazowy i napisany prostym językiem.
Porusza zagadnienia związane z prowadzeniem produkcji zwierzęcej. Dokładnie omówiono w nim właściwe żywienie zwierząt ze względu na gatunek, wariant wykorzystywania oraz liczbę w gospodarstwie, także obowiązek humanitarnego obchodzenia się z nimi. Wnikliwie przedstawiono anatomię zwierząt gospodarskich – w nauce pomagają schematy i fotografie!
Część 1. Podręcznika charakteryzuje hodowlę bydła. W opisach ras bydła przekazano wskazówki, do jakiego rodzaju gospodarstwa rekomenduje się daną odmianę. Przybliżono również przepisy prawne dotyczące warunków utrzymania bydła.
Autorzy publikacji to nauczyciele akademiccy i naukowcy z Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego w Siedlcach, znani m.in. Ze użytkowanej w szkołach Produkcji zwierzęcej, którą zastępuje właśnie ten progresywny podręcznik.
Podtytuł: Szkoła ponadgimnazjalna
ISBN: 9788302167768
Kod paskowy: 9788302167768
Autorzy: Banaszewska Dorota, Charuta Anna, Janocha Alina
Wydanie: 1
Rok wydania: 2017
Kod wydawcy: 20321
Miejscowość: Warszawa
ilość stron: 278
Oprawa: Miękka
PKWiU: 58.11.1
Format: 17.0x24.0cm
Głębokość (mm): 10
Waga: 0.428
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Prowadzenie produkcji zwierzęcej. kwalifikacja r.3.2. podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik. część 1 szkoły ponadgimnazjalne. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.