Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji HGT.12 Znany i ceniony podręcznik, który precyzyjnie omawia elementy pokarmowe i ich rolę w żywieniu człowieka.
staranne schematy i przystępne wyjaśnienia upraszczają zrozumienie niełatwej tematyki biochemicznej. Eksponuje znaczenie właściwego odżywiania się i przestrzega przed często popełnianymi w tym zakresie błędami.
Publikacja omawia układ pokarmowy i metabolizm poszczególnych elementów żywnościowych. Następnie wprowadza w zagadnienia gospodarki energetycznej organizmu, związanym z nią zapotrzebowaniem na poszczególne oraz normami żywieniowymi.
Podręcznik odwołuje się do najnowszych zaleceń dietetyków. Treść urozmaica bogaty materiał zdjęciowy. Pytania i polecenia pomagają samodzielnie sprawdzić poziom opanowanej wiedzy.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Zasady żywienia. kwalifikacja t.15. podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. część 1. szkoły ponadgimnazjalne. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.