Weź udział się w wegetariańskiej uczcie i zakochaj się w bezmięsnym gotowaniu! Masz ochotę na coś pysznego? Coś szybkiego i sycącego, a może coś bardziej wysmakowanego, co olśni cię niespodzianym połączeniem komponentów? Wypróbuj 100 przepisów, które cieszą podniebienie i ulepszają nastrój! wynajdziesz wśród nich pomysły na niespieszne niedzielne śniadania, prędkie przekąski do ulubionego serialu, atrakcyjne obiady dla gości czy apetyczne desery z przeróżnych stron świata. Zasmakuj ponownie w daniach z czasów błogiego dzieciństwa, wybierz się w kulinarną podróż po kuchniach z odległych krajów, pozwól sobie na małą ucztę dla swoich zmysłów. Czego chcieć więcej? Tofu w sosie śliwkowym, suflet serowy z gruszką, odświeżająca zupa z mango i imbirem, pierożki momo, ciasto oliwne z nektarynkami… Nieważne, czy jesteś wegetarianinem od lat, czy chcesz jedynie ograniczyć mięso w diecie – te dania zadowolą nawet najbardziej wyszukanego smakosza i zmienią każdy posiłek w nieszablonowe przeżycie. Karolina Ponzo – podróżniczka, autorka książek, mama. Podróżowała autostopem po Indiach, tańczyła salsę na Kubie, kąpała się ze słoniami w Tajlandii, nurkowała w Kenii, podziwiała śnieżne małpy w Japonii. Choć mieszkała w Anglii, Hiszpanii i Francji, niezmiennie największą miłością darzy Gdańsk. To tutaj wraz z dwójką niewielkich dzieci testuje świeże przepisy, zagniata ciasta i z premedytacją przemyca warzywa tam, gdzie to tylko osiągalne. W wolnych chwilach podejmuje kolejne nieudane próby nauki hiszpańskiego, czyta skandynawskie kryminały i gości znajomych na wieczorach z grami planszowymi.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Vege rozpusta. Wegetariańsko-wegańskie rozkosze. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.