kasza jaglana i proso. Siemie lniane. Chia. Ryz. Gryka. Owies pszenica. Amarantus. Jeczmien. Komosa ryzowaTa ksiazka to kolejny zbior oryginalnych przepisow Dominiki, polaczenie smakow domowej kuchni i egzotycznych podrozy.
Rozsmakuj sie w prosiance z gruszkami, jaglanym smoothie i minimalistycznym dzemie z chia. Upiecz dyniowe muffiny jeczmienne, a także chleb pelnoziarnisty. Skosztuj pysznej czerwonej kapusty z komosa ryzowa i winogronami.
100 pomyslow na proste dania na bazie latwo dostepnych produktow. Potrawy bezmiesne, wersje bez glutenu i weganskie.***Nie zniknela z pierwsza ksiazka, wrecz przeciwnie. Idzie wlasna droga, robiac cos, co zwraca uwage.
Dominika swiadomie korzysta z rynkowych nowosci, takich jak superfoods, ale nie zapomina o rodzimych produktach, przede wszystkim kaszach. Jej dania sa piekne, pelne kolorow i starannie dostosowanych smakow.Eliza Morawska, autorka ksiazek i bloga White PlateW rekach Dominiki ziarna, ziarenka i nasiona odslaniaja swoje świeże oblicze i daja poczatek pelnym wyrazu, interesującym, a jednoczesnie prostym daniom, ktore samym swym widokiem rozbudzaja apetyt.Malgosia Minta, dziennikarka kulinarna, autorka bloga Minta EatsTrudno uwierzyc, ze garsc ziarenek moze byc tak inspirujaca.
Ta ksiazka az kipi od atrakcyjnych pomyslow. Dominika wydobywa z ziaren ukryty potencjal i z lekkoscia nadaje im smaczna forme. Czasem odswieza tradycyjne receptury, dodajac im wspolczesnego twista. Czasem stawia na orientalne smaki i przenosi je na grunt rodzimy.
Jest swiezo, lekko i pysznie.Malgosia Dziegielewska, autorka bloga Pieprz czy Wanilia
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Wojciak dominika - ziarno. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.