Dowiadujesz się, iż masz chorobę Hashimoto, lekarz doradza Ci zmianę sposobu odżywiania, a w Twojej głowie pojawiają się setki pytań. Czy oznacza to konieczność przejścia na restrykcyjną dietę? Czy możesz pić kawę? Czy da się schudnąć, posiadając chorobę Hashimoto? Jakie suplementy warto przyjmować?W tym poradniku w dostępny sposób omówiono najważniejsze aspekty zdrowej diety w chorobie Hashimoto. Dowiesz się z niego, jak leczy się choroby tarczycy, jakie komponenty są kluczowe w tej diecie i od czego zacząć zmiany. Pomoże Ci on uniknąć groźnych niedoborów, obniżyć zmęczenie i poprawić samopoczucie. Autorka podpowiada nie tylko co jeść, lecz także czego unikać podczas przyjmowania leków i kiedy udać się do lekarza w celu pogłębienia diagnostyki.Poszczególne rozdziały poradnika wprowadzą Cię w tajniki komponowania smacznych i zdrowych posiłków, stosowania diety przeciwzapalnej i planowania codziennego menu. Informacje na temat choroby oraz użyteczne porady uzupełnia zbiór 80 wypróbowanych przepisów, które łatwo przygotujesz, nawet jeśli nie jesteś mistrzem kuchni.Agata Lewandowska – dietetyczka z ponad dziesięcioletnim doświadczeniem, autorka przeszło 20 poradników dietetycznych. Skończyła dietetykę na WUM i SGGW, podyplomowe studia z psychodietetyki na SWPS oraz liczne kursy i szkolenia. Pisze bloga i artykuły, prowadzi warsztaty, wykłady i webinary. Stara się pokazywać, że zdrowe odżywianie to codzienna troska o zdrowie, a nie luksus. Wierzy,dopasowanie diety do siebie (a nie siebie do diety) to najkorzystniejszy sposób na wyrabianie trwałych, wspierających zdrowie nawyków.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Hashimoto od kuchni. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.