„Zdrowie to nie wszystko, lecz bez zdrowia wszystko jest niczym" Artur Schopenhauer. W dzisiejszych czasach wielu ludzi cierpi na wzdęcia, zgagę, uczucie pełni w żołądku i jelitach, alergie pokarmowe, otyłość. Niestety rzadko kto uświadamia sobie, iż główną przyczyną takiego stanu rzeczy jest nieprawidłowe łączenie ze sobą różnych pokarmów. Odżywianie wiąże się z tradycjami i nawykami. Jemy chleb z serem, mięso z ziemniakami, ryż z groszkiem, słodki deser, owoce po głównym posiłku. Nawet w kręgach dietetyków, przywiązujących wielką wagę do poprawnego odżywania, rzadko kiedy uwzględnia się korzystne zestawianie pokarmów, które polega na tym,w trakcie jednego posiłku spożywamy wyłącznie pasujące do siebie produkty. I nie jest prawdą,istotnie ograniczamy przez to możliwość wyboru. Po prostu komponując posiłek musimy dokonać właściwego wyboru, uwzględniając procesy zachodzące w ludzkim systemie trawiennym. W pierwszej chwili brzmi to nieco niewiarygodnie. Jeśli jednak raz zapoznamy się z koncepcją właściwego łączenia pokarmów, to będziemy potrafili posługiwać się jej zasadami bez żadnych kłopotów. Zasady te są tak proste i oczywiste,dobre odżywanie przychodzi bez trudu.
Tytuł Sztuka łączenia pokarmów Autorzy Jan Dries, Inge Dries Tłumacz Łyżnik Dariusz Wydawnictwo Oficyna Wydawnicza Aba EAN 9788361012610 ISBN 9788361012610 Kategoria Kuchnia,diety\Diety i zdrowe żywienie ilość stron 204 Format 14.5x20.5x2 cm Rok wydania 2011 Oprawa Miękka Wydanie 2 Waga 0.256 kg
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Sztuka łączenia pokarmów. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.