297 przepisów na życie w radości, bez zmęczenia i chorób, na świetny apetyt i genialny sen, a także na bezawaryjną pamięć i niewpadanie w gniew i znakomity humor. Książka składa się z części opisowej odnoszącej się do filozofii oraz części zawierającej przepisy, a także wyróznionia dotyczące chorób.
Ohsawa adaptuje greckie słowa "macro", czyli obszerne, długie i "bios" - życie, aby nazwać wypracowaną poprzez siebie metodę osiągania zdrowia, szczęścia i harmonii. Opiera się ona na starożytnych koncepcjach "jin" i "jang", które zostały pogłębione poszukiwaniami w dziedzinie biologii, chemii i medycyny i na ich użytecznym zaimplementowaniu.
Książka składa się z części opisowej odnoszącej się do filozofii oraz części zawierającej przepisy oraz wyodrębnionia dotyczące chorób. Kuchnia makrobiotyczna jest kuchnią prostą, lecz wymagającą uwagi - nic nie stoi na przeszkodzie, aby przyrządzić makrobiotyczny kapuśniak, makrobiotyczne pierogi czy smaczny żurek.
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Sztuka odmładzania i długowieczności. zen makrobiotyczny. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.