Światowej sławy ekspert w dziedzinie celiakii i dyrektor Centrum Celiakii na Uniwersytecie Columbia Peter H.R. Green i Rory Jones napisali nieprzeciętną książkę na temat glutenu. Objaśniają w niej naukowe fakty stojące za obecną modą na dietę bezglutenową.
Książka Gluten na widelcu:
• przedstawia dogłębną analizę każdego objawu i dolegliwości związanych z glutenem,
• wyjaśnia, w jaki sposób gluten działa w organizmie, komu pomaga, a komu może zaszkodzić,
• odpowiada na pytanie, co dieta bezglutenowa leczy,
• podaje, które leki, suplementy i produkty spożywcze mogą wywoływać problemy, o które nieraz obwiniany jest gluten.
Książka mieści jasne i krystaliczne wskazówki, a także ergonomiczne porady, które mogą pomóc każdemu zdrowiej żyć.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Gluten na widelcu. jeść, czy nie jeść - cała prawda o modzie na dietę bezglutenową. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.