Bestseller New York Timesa, kulinarna książka roku według prestiżowego „Observer Food Monthly”!Wegetariańska kuchnia autora Jerozolima. Książka kucharska nie tylko dla jaroszy!zasobność Yotama Ottolenghiego to linia 120 przepisów na wegetariańskie potrawy, łączących intrygujące aromaty i niebanalne smaki, które zadowolą czytelników poszukujących nowego, odkrywczego spojrzenia na warzywa. Autor czerpie natchnienie ze swych śródziemnomorskich korzeni i zamiłowania do rewelacyjnych składników. W kolejnych rozdziałach ukazuje zalety zieleniny, bakłażanów, roślin kapustowatych i cebulowych, ryżu oraz innych ziaren, makaronów, roślin strączkowych, cukinii, owoców, grzybów i pomidorów – we wszystkich odmianach, kolorach i konsystencjach. Sam nie jest wegetarianinem, lecz ma odkrywcze podejście do dań warzywnych i wykorzystuje atrakcyjne połączenia intensywnych smaków i zapachów.Oryginalne przepisy i charakterystyczne komentarze autora, a także towarzyszące im żywe, apetyczne zdjęcia tworzą zbiór niezastąpiony w kuchni jarskiej, niezbędny także osobom niestroniącym od mięsa.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Obfitość. wegetariańska kuchnia autora "jerozolimy". Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.