Czy można odkryć receptę na życie dzięki kuchni francuskiej? Czy prostota i miłość wystarczą, by odnaleźć drogę do szczęścia?
Wyobraź sobie, że spotykasz francuskiego szefa kuchni, który serwuje lekcje o miłości i duchowości, równie łatwo jak doskonałe dania.
Robert Dufau to nie tylko doskonały kucharz, lecz także przewodnik duchowy, który pomaga głównemu bohaterowi Jamesowi przejść przez cykl niebywałej transformacji, po niespodzianym rozstaniu z kobietą. James przygląda się swoim dawnym związkom, pozbywa negatywnych wzorców i uczy, jak uwolnić się od strachu i w pełni otworzyć serce.
Zasada wyznawana poprzez francuskiego kucharza mówi, iż jedzenie jest źródłem pełnej duchowości. Spożywanie posiłków przypomina głęboką medytację, gdyż wymaga milczenia i cieszenia się chwilą, a wtedy najłatwiej wniknąć we własne Ja.
To książka, która poruszy serca, ale też podpowie, jak zostać szefem, nie tylko w kuchni,w głównej mierze we własnym życiu. To recepta na życie przekazana w nad wyraz osobisty sposób, który trafi do każdego.
Pokochaj jedzenie, a pokochasz życie!
Tytuł oryginału: Love, God, and the Art of French Cooking
ISBN: 9788362476787
Kod paskowy: 9788362476787
Autorzy: Twyman James F.
Tłumaczenie: Ufland Agnieszka
Wydanie: 1
Rok wydania: 2014
Kod wydawcy: 31514
Miejscowość: Białystok
ilość stron: 208
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
PKWiU: 58.11.1
Format: 14.5x21.0cm
Głębokość (mm): 11
Waga: 0.272
Język oryginału: angielski
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Miłość, Bóg i kuchnia francuska. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.